Gemeente Stein


Let's gp MADD
20-09-2006

3 en 4 november lijken nog ver weg, maar de voorbereidingen voor Make a Difference Day (MADD) 2006 zijn in volle gang!

Wat is MADD ook alweer?
Tijdens MADD op 3 en 4 november toont heel Nederland zich maatschappelijk betrokken door zich op één of twee dagen vrijwillig in te zetten. Iedereen die in zijn omgeving iets wil aanpakken, kan sinds
1 juli zijn activiteit aanmelden in de klussendatabase op www.makeadifferenceday.nl. Bezoekers van de site kunnen zien welke activiteiten er in hun regio plaatsvinden en zich bij de organisator van een klus aanmelden.

Er worden klussen bedacht, landelijke vrijwilligersorganisaties enthousiasmeren hun lokale afdelingen, bedrijven en scholen zoeken of organiseren projecten om aan de slag te gaan met hun medewerkers en leerlingen. Ook diverse gemeenten onderzoeken de mogelijkheden om MADD in te zetten in hun vrijwilligerswerkbeleid.

Veel organisaties zijn enthousiast aan de slag gegaan vanwege hun ervaringen met de eerste Make a Difference Day in 2005. Honderden vrijwilligersorganisaties, -centrales, het bedrijfsleven, scholen, gemeenten, provincies en politieke partijen waren in 2005 betrokken bij MADD. Ruim 20.000 mensen hebben zich als vrijwilliger ingezet bij een specifieke MADD-klus uit de klussendatabase. Ruim 31 procent van de deelnemende organisaties zegt dankzij MADD structureel over meer vrijwilligers te beschikken. MADD 2005 heeft ervoor gezorgd dat vrijwillige inzet in haar volle breedte in de publiciteit is geweest en de aandacht heeft gekregen die het verdient. Ook enthousiast geworden? Blijf op de hoogte via www.makeadifferenceday.nl of abonneer u via deze site op de gratis digitale nieuwsbrief van MADD.

De vernieuwde site www.makeadifferenceday.nl is de spil van MADD. Naast de laatste nieuwtjes en informatie kunt u via deze site onder andere: logos, fotos en communicatiemateriaal downloaden, uw activiteiten aanmelden voor de klussendatabase, klussen bekijken in de klussendatabase, promotiematerialen bestellen, u abonneren op de gratis e-mailnieuwsbrief, voorbeeldprojecten van 2005 vinden et cetera.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk ook terecht bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Telefoonnummer 046 428 80 60 (Stein-Beek-Schinnen) of 046 - 457 57 00 (Sittard-Geleen-Born).