Gemeente IJsselstein


Donorformulier bij reisdocument
woensdag, 20 september 2006 - 10:38 CET

Alle inwoners van 18 jaar en ouder ontvangen van Publiekszaken een donorformulier bij een nieuw paspoort of identiteitskaart.

Met het donorformulier kunt u uw keuze over orgaan- en weefseldonatie laten vastleggen in het Donorregister.
IJsselstein geeft hiermee gehoor aan het verzoek van minister Hoogervorst van Volksgezondheid om aan het gemeenteloket donorformuleren te verspreiden.
Bij het afhalen van een reisdocument verstrekken de medewerkers aan de ontvanger van een reisdocument het donorformulier.

Tekort aan donoren
Er is in Nederland nog steeds een tekort aan mensen die na hun overlijden organen of weefsels ter beschikking willen stellen. Er zijn te weinig mensen die zich als donor hebben laten registreren. Een vorig jaar gehouden proef wees uit dat er jaarlijks 100.000 nieuwe registraties bij kunnen komen als alle gemeenten meewerken.

Al geregistreerd?
Misschien weet u niet meer of u zich al hebt laten registreren in het Donorregister. Of u kunt zich niet herinneren welke keuze u toen hebt gemaakt. Neemt u in dat geval contact op met het Donorregister via het informatienummer 0900 821 21 66 (lokaal tarief) of e-mail . Het Donorregister kan u hierover nader informeren. Als u al geregistreerd staat, hoeft u niets te doen.

Meer informatie
Op de website van het Donorregister en NIGZ-Donorvoorlichting vindt u meer informatie over donorregistratie en orgaan- en weefseldonatie. Hier kunt u ook gratis uitgebreide brochures downloaden of aanvragen. Hebt u nog een vraag? Dan kunt u deze per telefoon (0900) 8 21 21 66 (lokaal tarief) of e-mail (linken naar info@donorvoorlichting.nl) stellen.