Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 20 september 2006

Air Products opnieuw in de top van de Dow Jones Sustainability Index

Voor het vierde achtereenvolgende jaar staat Air Products, leverancier van gassen en chemicaliën, in de top van de Dow Jones Sustainability Indexen. Deze ranglijsten geven een overzicht van grote bedrijven die goed presteren op het gebied van duurzaamheid, milieu en sociaal beleid.

Voor de ranglijsten beoordeelt Dow Jones jaarlijks de hele bedrijfsvoering, maar vooral de prestaties op het gebied van duurzaamheid, milieubeleid en sociaal beleid van de 2.500 grootste ondernemingen ter wereld. Op basis van deze analyses krijgen veertien beleggingsanalisten, die samen meer dan 5 miljard dollar beheren, objectief vergelijkingsmateriaal om hun investeringsbeslissingen te onderbouwen. Alleen de 250 best presterende bedrijven staan in de prestigieuze Dow Jones Sustainability Indexen.

"We zijn er erg trots op, om weer in de Dow Jones Sustainability Indexen voor de hele wereld en die voor Noord-Amerika te staan", zei John P. Jones, CEO van Air Products in een eerste reactie. "Dat beschouwen we als een erkenning van ons streven om uitdagingen, waarmee wij en onze klanten geconfronteerd worden, op een verantwoorde wijze en met behulp van duurzame materialen en technologie op te lossen. Corporate governance, personeelsbeleid, maatschappelijke betrokkenheid en integriteit zijn het fundament voor de samenwerking met al onze stakeholders."


---

Meer informatie over Air Products' programma voor corporate responsibility is te vinden op: www.airproducts.com/responsibility.

Nederlands perscontact:
Wisse Kommunikatie
Francine Loos of Theo Snijders
Telefoon: 026-4431523
E-mail: francine.loos@wisse-worldcom.nl of theo.snijders@wisse-wordcom.nl

Over Air Products
Air Products levert luchtgassen, process en speciale gassen, performance materials en intermediaire chemicaliën in de sectoren technologie, energie, medisch en industrieel. Air Products staat wereldwijd bekend om zijn innovatieve cultuur, de operationele vakkundigheid en de verantwoordelijkheid voor veiligheid en milieu. De jaaromzet bedroeg in het boekjaar 2005 ruim 8 miljard dollar. Air Products heeft in Nederland vestigingen in Amsterdam, Utrecht, Nijmegen, Terneuzen en het Rotterdamse havengebied (Bottlek, Pernis en Europoort). Bij Air Products werken wereldwijd 20.000 medewerkers. Meer informatie: www.airproducts.nl