Ingezonden persbericht


Persbericht

20 september 2006

Salesforce.com toont voorproefje Winter '07

~ eenentwintigste generatie van het poplaire platform is beschikbaar in het vierde kwartaal ~

Salesforce.com, de technologie- en marktleider op het gebied van on-demand business services, presenteert Salesforce Winter '07, de eenentwintigste generatie van het succesvolle platform voor on-demand bedrijfsapplicaties. Salesforce Winter '07 is beschikbaar in het vierde kwartaal en luidt een nieuw tijdperk in van onbeperkte vrijheid, samenwerking en success voor klanten. Klanten die kiezen voor salesforce.com-applicaties moeten hun aankoopbeslissing baseren op features die op dit moment beschikbaar zijn.

Met behulp van Salesforce's multifunctionele architectuur zorgt Winter '07 ervoor dat het mogelijk is om zelf aanpassingen te maken op elk niveau, van de gebruikersinterface tot aan het AppExchange-ontwikkelplatform. Klanten, ontwikkelaars en partners kunnen nieuwe processen en applicaties ontwikkelen waarmee ze on-demand al hun informatie in The Business Web kunnen beheren en delen.

"Winter '07 bouwt voort op onze innovatie en flexibiliteit om onbeperkte vrijheid te bieden door middel van het AppExchange-platform", aldus Marc Benioff, voorzitter en CEO van salesforce.com. "Deze release verandert het totale speelveld. Zo is het met de nieuwe release mogeljk om zelf een gebruikersinterface te creëren en innovatieve mashups uit te voeren. Ook beschikt Winter '07 over multifuctionele applicaties."

"Onbeperkte aanpassingsmogelijkheden" staat aan de wieg van de nieuwe Business Web Desktop. Met meer dan 50 milljoen dagelijkse transacties en in totaal 3,1 miljard transacties in het tweede kwartaal is de Salesforce-dienst de meest gebruikte en populaire on-demand dienst die beschikbaar is. Deze hoge adoptiegraad toont de vitaliteit en schaalbaarheid aan van on-demand bedrijfsapplicaties voor bedrijven van elke omvang.

Winter '07 is de nieuwe generatie van The Business Web. Het biedt klanten de mogelijkheid om hun gebruikersinterface, persoonlijke workflows, activiteiten en taken op één plaats aan te passen. Daarnaast garandeert de The Business Web-desktop, die gebaseerd is op AJAX voor optimale inzetbaarheid en interactiviteit, dat bedrijven van elke omvang gebruik kunnen blijven maken van on-demand business services. Nieuwe features in Winter '07 zijn:


* Nieuwe dynamische gebruikersinterface gebaseerd op AJAX;
* Volledig aan te passen desktop console en componenten;
* Computer-telephony integratie (CTI) met Cisco;
* Nieuw interactief kalenderontwerp en taakmanagement;
* "Salesforce Anywhere" met nieuwe Lotus Notes-editie.

Salesforce.com zal een voorproefje tonen van zijn "onbeperkte aanpassingsmogelijkheden" binnen het gehele Winter '07 applicatie- en platform-productportfolio tijdens Dreamforce '06. Dit is het grootste on-demand evenement dat plaatsvindt van 8 tot en met 11 oktober in het Moscone West-conventiecentrum in San Francisco. Registratie voor de conferentie is nu mogelijk. Voor meer informatie over de conferentie of om te registreren bezoek http://www.salesforce.com/conference

(400 woorden)

Bericht voor de redactie

Over Salesforce.com
Salesforce.com is markt- en technologieleider in on-demand zakelijke diensten. Met de Salesforce-familie aan on-demand applicaties kunnen klanten al hun sales-, support-, marketing- en partnerinformatie beheren en delen. Via AppExchange, salesforce.coms on-demand platform, kunnen klanten snel en gemakkelijk nieuwe, krachtige applicaties ontwikkelen, de Salesforce-familie customiseren en integreren om tegemoet te komen aan hun eigen behoeftes en on-demand applicaties distribueren en verkopen. Klanten kunnen ook gebruik maken van Succesforce, salesforce.coms aanbod aan training, ondersteuning, consulting en best-practices.

Vanaf juli 2006 beheert salesforce.com de klantinformatie van circa 24.800 klanten en circa 501.000 betalende abonnees, waaronder klanten als Advanced Micro Devices (AMD), America Online (AOL), Avis/Budget Rent A Car (Cendant Rental Car Group), Dow Jones Newswires, Nokia, Polycom en SunTrust. Alle nog niet aangekondigde diensten of features waar in dit of andere persberichten en openbare verklaringen aan wordt gerefereerd, zijn momenteel nog niet beschikbaar en hoeven niet op tijd of helemaal niet te worden geleverd. Klanten die onze diensten aanschaffen moeten de aankoopbeslissing maken gebaseerd op de features die momenteel aanwezig zijn. Het hoofdkantoor van salesforce.com is gevestigd in San Francisco. Daarnaast heeft salesforce.com kantoren in Europa en Azië. Het bedrijf is genoteerd aan de New York Stock Exchange met het 'ticker' symbool 'CRM'. Bezoek voor meer informatie www.salesforce.com.

###

Salesforce.com is a registered trademark of, and The Business Web, AppExchange and Successforce are trademarks of, salesforce.com, Inc., San Francisco, California. Other names used may be trademarks of their respective owners.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Marisa Pumares van LEWIS Communicatie: Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: marisap@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Amanda Fennell, marketing manager bij salesforce.com EMEA: Tel: +44 870 351 5472
E-mail: afennell@salesforce.com Website: http://www.salesforce.com