Politie Zeeland


---


O-2407-2006 Rijbewijs ingevorderd
De politie heeft dinsdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 48-jarige Belgische automobilist.
Getuigen zagen de automobilist rond 23.45 uur bij werkzaamheden op de A58 bij Waarde, slingerend over de weg rijden waarbij hij bijna tegen enkele borden aanreed. Bij Wemeldinge werd hij aan de kant gezet door de politie waarna hij werd overgebracht naar het politiebureau. Uit de afgenomen blaastest bleek dat hij met ruim 3 maal de toegestane waarde achter het stuur had gezeten. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Z-2408-2006 Jongens verdacht van brandstichting
De politie heeft dinsdag twee 17-jarige jongens uit de gemeente Hulst gehoord in verband met brandstichting.
Beide jongens worden ervan verdacht dinsdagmorgen vroeg brand te hebben gesticht in een papiercontainer aan de Badhuisweg in Sint Jansteen. Het brandje moest door de brandweer worden geblust. Tegen beide jongens is proces-verbaal opgemaakt.

O-2409-2006 Jongen aangehouden voor vernieling
Een 10-jarig jongetje uit de gemeente Borsele is dinsdagmiddag aangehouden voor vernieling.
De jongen had bij de vijver op de Catalijneweg in Borssele een slang, waarmee water wordt weggepompt, kapot gestoken met een zakmes. Hij zal worden doorgestuurd naar STOP.

W-2410-2006 Man loopt over auto's
In zijn woonplaats is afgelopen nacht een 18-jarige Middelburger aangehouden voor vernieling van auto's.
Rond 03.00 uur werd een bewoner van de Lange Noordstraat wakker van een harde klap op straat. Toen hij naar buiten keek, zag hij een groepje jongelui op straat waarvan een over het dak van twee geparkeerde auto's liep. De getuige aarzelde geen moment, en ging naar buiten achter het groepje aan. Ter hoogte van Achter het Hofplein zag hij kans de 18-jarige Middelburger aan te houden en over te leveren aan de inmiddels gearriveerde politie. Na opmaken van proces-verbaal is hij weer in vrijheid gesteld. Beide auto's liepen schade op aan het dak.

---- --