Ingezonden persbericht


Hoofddorp, 20 september 2006.

Benelux Office Products Awards 2006 roept de BioSlimDisk van Norman/SHARK B.V. uit tot winnaar.

USB Memorystick met vingerafdrukscanner en encryptie tot winnaar benoemd in de categorie: "Best Performing Product 2006".

De kantoorbranche staat bol van de noviteiten. Producten waar iedereen iedere dag mee werkt zitten boordevol innovatie, creativiteit en technisch vernuft. Dat uitgangspunt was eveneens de motivatie voor de oprichting van de Benelux Office Product Awards.

In de categorie Electronic Office Supplies waren genomineerd:
- BioSlimDisk(TM) van Norman/SHARK B.V.®

- Notebook 70 Watt AC/DC adaptor (van Acco Benelux B.V.)
- Cordless Desktop® MX(TM) 5000 Laser (van Logitech Benelux B.V.)

Norman/SHARK B.V. heeft 12 september de (Benelux Office Products) Award uiteindelijk als winnaar in ontvangst mogen nemen.

USB Memorysticks zijn licht, handzaam en zeer gemakkelijk in het gebruik. Bijna iedereen heeft er tegenwoordig wel één en er kan heel veel informatie op. Helaas staan USB-sticks ook bovenaan de lijst van meest gestolen en verloren gegane computercomponenten. Om gegevens op een professionele manier veilig te bewaren heeft Norman de BioSlimDisk uitgebracht. De BioSlimDisk is een USB gegevens-drager met een vingerafdruksensor. Zonder de goede vingerafdruk is er geen toegang mogelijk tot de gegevens en dus garandeert het dat alleen de eigenaar van de gegevensdrager toegang krijgt tot die gegevens. In tegenstelling tot andere USB-keys vindt er geen gegevensoverdracht tussen de BioSlimDisk en de PC plaats totdat er een goede vingerafdruk is geplaatst. Tot die tijd blijven alle gegevens versleuteld op de BioSlimDisk staan.

Enkele kenmerken zijn:

- Biometrische beveiliging voorkomt ongeautoriseerde toegang tot gegevens
- Veilig data-uitwisseling: geen data-overdracht tussen PC en BioSlimDisk zonder geautoriseerde vingerafdruk
- De vingerafdruksensor is druk- en warmtegevoelig
- Beveiligde opslag: eigen encryptie algoritme biedt extra bescherming voor opgeslagen data
- Volledig password free (passwords zijn diefstalgevoelig)
- Geen software en drivers nodig (plug & play via de USB poort)
- USB 2.0 - Registratie voor vijf vingerafdrukken
- De BioSlimDisk heeft minimaal 20 vingerafdrukmeetpunten terwijl de norm bij de FBI 13 meetpunten is
- De BioSlimdisk is op dit moment in drie capaciteiten leverbaar: 512 MB, adviesprijs ¤ 249,- incl. BTW,
- 1 GB, adviesprijs ¤ 329,- incl. BTW en nieuw in ons assortiment de 2 GB stick, adviesprijs ¤ 439,- incl. BTW.

Informatie over Norman
Norman is de fabrikant van de anti-virus software Norman Virus Control. Inmiddels is Norman/SHARK uitgegroeid tot het grootste antiviruscentrum in de Benelux. Norman is niet alleen gespecialiseerd in anti-virussoftware, het portfolio omvat ook firewall, antispam, antispyware software en remote desktop support software, sloten & kabels en maximaal beveiligde biometrische USB producten (waaronder de ICool 512 MB of 1 GB met een iets minder geavanceerde technologie, minder meetpunten dan de BioSlimDisk & de IDEA 512 MB speciaal voor de retailmarkt, maakt gebruik van een vingerafdruksensor i.p.v. de vingerafdrukscanner) en sloten & kabels. Bovendien is Norman/SHARK officieel distributeur van GFI beveiligings- en beheersoftware.

De bijlages:
300 dpi CMYK jpg afbeeldingen (drukresolutie & kleurmodus) het kan zijn dat de afbeeldingen zich niet goed tonen in de lokale picture viewer deze is namelijk in veel gevallen RGB (kleurmodus) georiënteerd.

Norman/SHARK B.V. | Contactpersoon: Dhr. V. Ladage | Postbus 159, 2130 AD Hoofddorp | Tel.: 023-78 90 251 | Fax: 023-56 13 165 | info@norman.nl | www.norman.nl