Politie Midden- en West Brabant

Jongen (17) gewond na ontploffen fles

BERGEN OP ZOOM, 20 september 2006

Politie start grootschalig buurtonderzoek

Jongen (17) gewond na ontploffen fles
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld naar een ernstig incident dat zich dinsdagavond heeft voorgedaan op het Lourdesplein. Daarbij raakte een 17-jarige inwoner van Bergen op Zoom zwaargewond.

Omstreeks 20.00 uur komt er bij de politie een melding binnen dat er een grote groep jongeren voor overlast zorgt op het Lourdesplein. De politie neemt direct poolshoogte en treft op het plein een grote groep, tussen de 20 en 40 jongeren, aan. Één van de jongeren rent uit de groep weg waarna hij na een korte achtervolging door de politie kon worden aangehouden. Hij kan op dat moment geen geldige legitimatie tonen. Na verhoor is deze 18-jarige inwoner van Bergen op Zoom heengezonden.

Omstreeks 22.00 uur komt er een man aan het politiebureau die vertelt dat zijn zoon met zware brandwonden is opgenomen in een ziekenhuis in Bergen op Zoom. Een fles met brandbare stoffen zou die avond zijn ontploft in zijn gezicht. Het incident zou hebben plaatsgevonden op het Lourdesplein. De politie besluit daarop een deel van het Lourdesplein af te sluiten om technische rechercheurs de mogelijkheid te geven om een sporenonderzoek in te stellen.

De politie wordt tijdens dit onderzoek benaderd door getuigen. Zij melden de politie dat jongeren uit de overlastgevende groep van die avond flessen hebben gemaakt met hierin brandbare stoffen. Één van deze flessen zou op dat moment zijn ontploft in het gezicht van het 17-jarige slachtoffer. De politie onderzoekt nog of hij deel uit maakte van deze groep.

Uit verder onderzoek blijkt dat de eerder die avond aangehouden 18-jarige verdachte mogelijk direct betrokken is geweest bij dit incident. De politie besluit daarop deze verdachte opnieuw aan te houden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

De politie neemt deze zaak zeer serieus en heeft een buurtonderzoek ingesteld. Ook is de wijkagent gepositioneerd aangezien hij de afgelopen weken regelmatig bemoeienis heeft gehad met deze groep jongeren. Getuigen van dit incident wordt gevraagd zich bij de politie te melden op 0900-8844.

Auteur: Nicolette Bovenhorst