Gemeente Hattem

Hattem ondertekent intentieverklaring voor wonen, welzijn en zorg

Plan voor woonzorgzones en groepswoningen in Hattem

Hattem, 19 september 2006 - De gemeente Hattem wil dat ouderen, ook ouderen met dementie of een zwaardere somatische vraag, in de gemeente Hattem kunnen blijven wonen. Op vrijdag 22 september wordt daartoe een intentieverklaring ondertekend die de vergaande integratie van wonen, zorg en welzijn mogelijk maakt.

Met de intentieverklaring onderschrijven de gemeente Hattem, Christelijke Zorg- en Wooncentra Noord-Veluwe/De Bongerd, Driezorg - Stichting voor wonen, zorg en welzijn/Hof van Blom en Woonstichting Triada Wonen het plan `Het Hattems model voor wonen, welzijn en zorg'. Het zwaartepunt van het plan ligt bij de realisatie van twee woonzorgzones - bij de Hof van Blom en De Bongerd - , 150 zorgwoningen en kleinschalig groepswonen voor mensen met dementie.

De aanleiding voor het plan is tweeledig. Op de eerste plaats heeft het zorgkantoor de wens om het aantal verpleeghuisbedden in de regio aanzienlijk uit te breiden, vooral in die gemeenten die geen of weinig verpleeghuisplaatsen hebben. Hattem komt in aanmerking voor een (kleinschalig) project voor mensen met dementie. Op de tweede plaats is er een grote behoefte aan zorgwoningen in de gemeente. Een lokatie bij Hof van Blom - het IJsbaanterrein - biedt als eerste goede kansen om iets te doen aan beide wensen. Het plan beschrijft de implementatie die de Hattemse partijen voorstaan.

De ondertekening van de intentieverklaring vindt plaats om 09.00 uur op het terrein van de Hof van Blom, uitkijkend over het ijsbaanterrein. Het `Hattems model voor wonen, welzijn en zorg' is dan ook verkrijgbaar.


---