Time : 12:48:59
Date : 20 September 2006
Sender Name: Coca-Cola Services Belgium Luxembourg sa/nv

Internationale erkenning voor prestigieuze fles Chaudfontaine

PERSBERICHT

Anderlecht, 20 september 2006

INTERNATIONALE ERKENNING VOOR PRESTIGIEUZE FLES CHAUDFONTAINE

Nieuwe glazen verpakking kaapt tweede plaats weg in internationale designcompetitie.

De nieuwe glazen fles van Chaudfontaine eindigt knap tweede in de internationaal gerenommeerde 'bottledwaterworld design awards', die gisteravond in het Italiaanse Bergamo werden bekendgemaakt* . Met deze onderscheiding wordt de prestigieuze uitstraling van deze verpakking ook internationaal erkend. Aan de competitie namen 135 inzendingen deel uit 30 landen. Deze wedstrijd, die reeds 5 jaar bestaat, geeft onderscheidingen aan de beste innovaties inzake design en marketing van verpakt water van het afgelopen jaar. Chaudfontaine nam deel in de categorie 'Best Bottle in Glass'.

Het juryverslag zegt dat Chaudfontaine erin geslaagd is om een verpakking te ontwerpen die de zuiverheid, stabiliteit en uitzonderlijke kwaliteit van het Chaudfontaine-water uitademt. De fles, die de vorm heeft van een rijzende druppel, is zo transparant mogelijk gehouden om de intrinsieke kwaliteiten van het water te onderstrepen. Zo heeft de 0,5L fles een doorzichtig etiket.

De nieuwe Chaudfontaine-flessen, die speciaal voor het watermerk werden ontwikkeld, zijn sinds medio dit jaar op de markt en verkrijgbaar in 0,25L, 0,5L en 1L zowel in plat, licht bruisend als bruisende variant. Met deze nieuwe glazen verpakking is een investering gemoeid van 20,5mio¤ ondermeer om de site in Chaudfontaine uit te rusten met een nieuwe productielijn.


* meer informatie over deze awards vindt u op: http://www.bottledwaterworld.com.
Afbeeldingen van de Chaudfontaine-fles vindt u op
http://www.pr-ide.be/pressroom/client/page_images.php?clientId=185

Coca-Cola is 's werelds grootste producent van niet-alcoholische dranken. In België en Luxemburg biedt Coca-Cola naast het bekendste merk ter wereld, Coca-Cola, tevens Coke light, Coke Zero, Fanta, Sprite, Aquarius, Aquana, Nalu, Minute Maid, Tian Tey, Nestea en Chaudfontaine aan. Het bedrijf heeft diverse vestigingen in België waar samen zo'n 3000 personen werken. De jaarlijkse omzet bedraagt om en bij het miljard euro. Per dag worden er in België en Luxemburg meer dan 10 miljoen dranken van de groep geserveerd. Voor meer info: www.cocacolabelgium.be.