Defensie Topsporter Kocabas bereikt halve finale MWK Boksen

Ministerie def

http://www.mindef.nl

Lichtgewichtbokser Hüsnü Kocabas heeft de halve finale bereikt van het Militair Wereldkampioenschap (MWK) in Warendorf, Duitsland. Hij nam het op tegen Saber Guesmi uit Tunesië. De titelverdediger won de partij met 24-10.

De wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee is inmiddels volledig hersteld van een polsblessure die hij eind mei op liep. 'Ik heb een lekkere partij gebokst. Ik heb het gewonnen op snelheid en heb continu om hem heen bewogen om snel in en uit te boksen', sprak Hüsnü na afloop.

Morgen neemt Hüsnü het in de halve finale op tegen de Rus Maxim Ignatev. 'De Russen zijn de meest sterke tegenstanders. Gevoelsmatig boks ik morgen al de finale partij', aldus Hüsnü.

De Defensie Topsport Selectie (DTS) stelt Nederlandse topsporters in de gelegenheid om naast hun sportieve carrière ook een maatschappelijke carrière op te bouwen. Als lid van de DTS vervult de sporter een militaire functie bij de krijgsmacht en krijgt hij of zij daarnaast voldoende gelegenheid om zijn of haar sport op topniveau te beoefenen.
Ministerie van Defensie