Zes nieuwe projecten voor kinderhulporganisatie Net4kids

Amstelveen, 20 september 2006 - Net4kids, het non-profit internetplatform dat donateurs verbindt met concrete kinderhulpprojecten, ondersteunt zes nieuwe projecten in Nepal, Gambia, Kenia en India. In Nepal zorgt Net4kids voor een mobiele bus die straatkinderen medische hulp geeft en in een afgelegen berggebied bouwen de bewoners een basisschool. In Gambia komen twee opleidingscentra, waar kansarme jongeren een beroep kunnen leren. In Kenia bouwt International Child Support klaslokalen en in India krijgen straatkinderen onderdak, onderwijs en voedsel in een ecologisch park .

"Net4kids is altijd op zoek naar concrete, duurzame kinderhulpprojecten om te ondersteunen, zodat we nog meer kinderen kunnen helpen dan we nu al doen. Hierbij letten we op de schaalbaarheid van een project, zodat we eenvoudig kunnen uitbreiden, wanneer we meer donaties ontvangen. Veel van onze huidige donateurs vragen daar om. Zodra een project helemaal is gefund, willen ze overstappen naar een ander project of het huidige project breder ondersteunen", aldus Loek van den Boog, oprichter en voorzitter van Net4kids.

Watabaran Mobile Health Service in Nepal
De medewerkers van een mobiel ziekenhuis in Watabaran, een mobiele gezondheidsservice in Kathmandu, Nepal geven straatkinderen medische hulp en voorlichting over het belang van medische zorg. De straatkinderen in Nepal hebben door hun manier van leven vaak ernstige wonden en ziekten. Medische zorg is meestal niet voorhanden, daarom stoppen ze het bloeden met modder en gebruiken stukken plastic als verband. Net4kids zoekt donateurs voor een nieuwe bus en voor de lopende kosten van verzekering, benzine en chauffeurs.

Rambra Dari Primary School in Nepal
In Kokha, een afgelegen berggebied in Nepal, moet een nieuwe school worden gebouwd voor 163 kinderen uit de regio. Het huidige gebouw van de Rambra Dari Primary School is in zeer slechte staat; er dreigt zelfs instortingsgevaar. Een nieuwe school is dus hard nodig. Voor de nieuwbouw is slechts 9.000 euro nodig, want de dorpsbewoners zullen het gebouw grotendeels zelf bouwen.

Twee opleidingscentra in Gambia
De werkloosheid onder jongeren op het platteland van Gambia is hoog en er zijn veel kinderen die hun opleiding niet afmaken. Zo leren zij geen beroep en vinden dus lastig een baan. Het Marie Bennetts Skill Training Center en het Jamisa Skill Center bieden daarom betaalbare beroepsopleidingen aan kansarme jongeren. Zij leren administratieve vaardigheden, metaal- en houtbewerkingen, naaiwerkzaamheden en computervaardigheden. De opleidingscentra worden op termijn deels zelfvoorzienend. Tijdens de opstartfase van de centra zijn donateurs nodig voor de salarissen van de leraren, de lesmaterialen en de verbetering van de infrastructuur.

Bouw klaslokalen in Kenia
In Kenia begint hulporganisatie International Child Support met de bouw van veertig schoollokalen en acht administratiekantoren in het Busia en Teso district, er komen uiteindelijk 1500 bureaus voor de kinderen en medewerkers. De beste manier om armoede te voorkomen is onderwijs, dankzij educatie kunnen de kinderen in Kenia een vak leren om zo een betere toekomst te krijgen. Net4kids biedt financiële steun bij dit project.

Save Ecological Park in India
Voor het tweede jaar steunt Net4kids een project in Tirupur, India. Deze regio heeft een belangrijke plaats in de kledingindustrie. In de jaren '90 werkten veel kinderen in de fabrieken, maar dat is dankzij verschillende hulporganisaties een stuk minder geworden. De armoede is echter nog steeds hoog in deze regio, waardoor kinderen er weinig kansen hebben. De organisatie SAVE (Social Awareness Voluntary Education) wil de situatie van deze kinderen verbeteren door ze onderdak, onderdak en voedsel te geven. Hiervoor bouwt SAVE een ecologisch park met een boerderij met koeien en geiten, waar fruit wordt verbouwd en verschillende houtsoorten worden geproduceerd. Met de opbrengst van de oogst wil het park op termijn zelfvoorzienend worden.

Er zijn op dit moment al voldoende donaties voor één van de opleidingscentra en het ecologische park. Voor de overige drie projecten zoekt Net4kids nog donateurs, om de projecten ook in de toekomst te blijven ondersteunen. Op de website van Net4kids staan de zes nieuwe projecten uitgebreid beschreven.

Over Net4kids
Net4kids is een non-profit internetplatform dat donateurs verbindt met bijzondere kinderhulpprojecten in Afrika en Azië. De betrokkenheid van de donateurs is groot. Zij kiezen zelf hun project en krijgen regelmatig persoonlijke terugkoppeling. Bovendien gaat 100% van de donaties gegarandeerd naar het gesteunde project. Alle bijkomende kosten worden gedragen door organisatiesponsoren.

Met dit innovatieve business- en donatiemodel bereikt Net4kids een actieve groep donateurs. Particulieren én bedrijven. Veel ondernemingen kiezen voor Net4kids als charitatief platform om invulling te geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Net4kids verleent daarbij ondersteuning voor het volledige traject, van strategie tot implementatie.

Voor meer informatie over Net4kids: www.net4kids.org.