Amsterdam Airport Schiphol

Nieuw restaurant in oude verkeerstoren op Schiphol

Schiphol Real Estate en Boeddha Oude Toren B.V. hebben een overeenkomst getekend voor de huur en exploitatie van het voormalige restaurant De Oude Toren op Schiphol-Oost. De naam van het nieuwe restaurant is Boeddha Oude Toren.

Het nieuwe restaurant is gespecialiseerd in de Aziatische keuken (Chinees, Thais, Japans). De eetgelegenheid heeft een capaciteit van 180 gasten en wordt medio oktober geopend. De exploitant is tevens exploitant van het exclusieve restaurant Boeddha in Hilversum.

De oude verkeerstoren werd van 1950 tot 1967 gebruikt als operationeel centrum voor de luchtverkeersleiding. Daarna is het gebouw voor verschillende doeleinden gebruikt. De verhuurde ruimte heeft een vloeroppervlak van circa 750 vierkante meter.

Schiphol Real Estate
Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed. Schiphol Real Estate is actief op en rond Amsterdam Airport Schiphol, maar ook op en rond Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Internationaal is het bedrijf actief nabij de luchthaven Malpensa van Milaan en op Hong Kong International Airport.

Met 44,2 miljoen passagiers en ruim 1,4 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2005 de vierde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 250 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven waren eind oktober 2005, 58.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl