Wereld Natuur Fonds Nederland

Persbericht van het Wereld Natuur Fonds, 20 september 2006

Xander de Buisonjé gaat als een beest tekeer!

Zanger Xander de Buisonjé speelt een hoofdrol in een gisteren gestarte campagne voor de WNF-Bamboeclub. De actie is bedoeld om de Bamboeclub, die vorig jaar werd opgericht, meer bekendheid te geven. De Bamboeclub is de kinderclub van het Wereld Natuur Fonds, die de jongste jeugdleden van 3- tot 6-jaar verenigt. De Bamboeclub is opgezet naar voorbeeld van de succesvolle WNF-Rangerclub, die bestemd is voor 6- tot 12-jarigen.

De campagne bestaat o.a. uit een grappig webfilmpje waarbij de kijker in eerste instantie flink op het verkeerde been wordt gezet. Xander de Buisonjé, die door veel vrouwelijke fans wordt geadoreerd, komt in badjas een slaapkamer binnen. In eerste instantie lijkt deze scène op een onthulling uit te lopen over een nieuwe geliefde. Maar de aandacht blijkt niet voor een vrouw te zijn, maar voor een kleuter, gespeeld door een driejarige figurant. Xander doet voor zijn filmzoontje wilde dieren na: een pandabeer en een neushoorn om precies te zijn. Het ventje schatert het uit van de gekke capriolen van de zanger.

Er is ook een website voor de WNF-Bamboeclub: www.bamboeclub.nl. Deze site geeft allerlei leuke ins & outs over dieren en biedt ouders de mogelijkheid om filmpjes met hun eigen dierenimitaties te uploaden. Daarbij maakt het niet uit of men een dier goed of helemaal fout na doet. De eerste 250 inzenders krijgen een leuke prijs.

De WNF-Bamboeclub telt op dit moment 22.500 leden. Het lidmaatschap geeft recht op het blad PipaPanda, boordevol doe-dingen en weetjes over dieren. Vaste onderwerpen in het blad zijn: een knutselkatern, een voorleesverhaal, een strip, puzzels en een kleurplaat. Op de website van de WNF-Bamboeclub staan spelletjes en dierengeluiden. Het beeldmerk van de WNF-Bamboeclub is een kleine panda met een stengel bamboe in zijn poot. Door hun kinderen of kleinkinderen lid te maken, steunen ouders en grootouders het werk van het WNF wereldwijd.

//////////////
Het filmpje met Xander staat vanaf heden op de site van de WNF-Bamboeclub, www.bamboeclub.nl

Voor aanvullende informatie:
Clarisse Buma, hoofd Persvoorlichting Wereld Natuur Fonds, 030-6937374, cbuma@wwf.nl

Op aanvraag beschikbaar:
Beeldmateriaal en logo's. Bel hiervoor met Marjolein Sol, 030-6937375, msol@wwf.nl. Marjolein is aanwezig op dinsdag, woensdag en vrijdag.
-
Wereld Natuur Fonds
unit persvoorlichting
Boulevard 12
3707 BM Zeist