Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Datum ( woensdag 20 september 2006

Hoensbroek; bromfietscontrole

De Politie Limburg Zuid heeft gisteren, dinsdag 19 september, in Hoensbroek een grootscheepse bromfietscontrole gehouden waarbij 72 bekeuringen vielen en vier bromfietsen in beslag zijn genomen. De agenten van Heerlen-Noord werden bij hun actie geholpen door collega's van het VHT en negen motorrijders. Deze pikten de bromfietsers uit het verkeer en begeleidden hen naar de controleplaats aan de achterzijde van het bureau in Heerlen Noord. In totaal werden 160 jongelui met hun tweewielers gecontroleerd.

Van dit aantal bleek dat er 32 opgevoerd waren. En in vier gevallen bestond het vermoeden dat zij van diefstal afkomstig zijn en werden daarom in beslag genomen. Negen bestuurders hadden geen certificaat en een zelfde aantal had het papiertje niet bij zich. Vier jongelui had het kentekenbewijs niet bij zich en 5 hadden een oranje plaat aangebracht op hun snorfiets of -scooter en 3 droegen geen helm.

Technisch werden ook een aantal mankementen geconstateerd, zoals vier ondeugdelijke remmen en drie, die andere technische gebreken vertoonden. Drie personen kregen een bon omdat zij onverzekerd rond reden.

Opvallend was dat de meeste van hen hun vervoermiddel nog niet voorzien hadden van een kentekenplaat. Vanaf 1 oktober 2006 moeten zij hun voertuigen laten keuren bij het RDW en kan dat niet meer bij de bromfietshandelaar. Zij kregen daarom een folder mee met informatie over dit onderwerp.

Heerlen; mishandeling

Gisteravond, dinsdag 19 september, heeft de Politie Limburg Zuid in Heerlen een man aangehouden in verband met het mishandelen van een plaatsgenoot. De 40-jarige inwoner van Heerlen was omstreeks 22.20 uur op visite bij zijn vriendin aan de Goselingstraat. De 53-jarige plaatsgenoot kwam daarna ook op bezoek. De twee mannen kregen om onbekend gebleven reden ruzie met elkaar. De 53-jarige man stak daarbij een aantal keren met een mes in op de ander. Deze liep enkele snijwonden op aan zijn armen en benen. Hij vluchtte de woning en ging vervolgens naar het opvangcentrum aan de Klompstraat. Het aanwezige personeel waarschuwde, nadat men had vernomen wat er gebeurd was, de ambulancedienst omdat men het verstandiger achtte het slachtoffer aan zijn verwondingen te laten helpen en waarschuwde ook de politie. Korte tijd later kon de verdachte in het centrum van Heerlen worden aangehouden. De man is in verzekering gesteld.

Maastricht; verdachte steekpartij aangehouden

Gisteravond (19 september) is de verdachte van de steekpartij welke op maandag 18 september in Maastricht plaatsvond, aangehouden. Een 19-jarige raakte op die dag rond 22.00 uur gewond toen hij door een nog onbekende persoon met een steekwapen in zijn buik werd gestoken. Dit gebeurde op de hoek van de Statensingel / Kapucijnenstraat op enkele tientallen meters van het slaaphuis. Uit het door de recherche van Maastricht ingestelde onderzoek kon men de identiteit van de verdachte snel vaststellen. De 42-jarige Maastrichtenaar werd gisteravond omstreeks 19.50 uur door een politiepatrouille op de parkeerplaats aan de Scharnerweg aangehouden. De man is ingesloten en in verzekering gesteld.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --