Gemeente Bronckhorst

Supersnel de toekomst in

Breedband onderzoek in Bronckhorst

In opdracht van de gemeente Bronckhorst is de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een innovatief onderzoek gestart naar de behoefte van breedband internet in de gehele gemeente. De gemeente laat het onderzoek uitvoeren omdat uit regio-onderzoek is gebleken dat Bronckhorst in de Achterhoek een 'witte vlek' op breedband gebied vormt oftewel een gebied is waar de aansluitingsmogelijkheden zeer beperkt zijn.

Het is nu in enkele dorpskernen in Bronckhorst mogelijk een breedband internetverbinding te realiseren. Buiten deze kernen (dus in het grootste deel van het buitengebied) is het op dit moment voor velen nog onmogelijk om een snelle vaste verbinding te krijgen van bijvoorbeeld 100 Mbps, doordat er geen aansluitingsmogelijkheden zijn. De gemeente Bronckhorst wil samen met de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) onderzoeken of er belangstellig is voor een breedband netwerk in de gehele gemeente. Met breedband moet het bijvoorbeeld mogelijk worden om naast surfen op het net, ook digitaal televisie te kijken en te telefoneren. Daarnaast kan het voor agrarische en andere bedrijven in het buitengebied voor de bedrijfsvoering belangrijk worden om over een verbinding met een hoge capaciteit te beschikken. De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen wil vanaf volgende week door een enquête en gesprekken met inwoners en ondernemers de belangstelling en behoefte peilen, voor zo'n nieuw netwerk. De resultaten moeten eind 2006 bekend zijn. De gemeente Bronckhorst bekijkt daarna welke stappen zij kan ondernemen om breedband in Bronckhorst op bredere schaal mogelijk te maken.

Hengelo Gld, 20 september 2006

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --