Ingezonden persbericht

- PERSBERICHT -

ERP-OPLOSSING QUICK'EM VAN ATOS ORIGIN IS DOOR SAP GEKWALIFICEERD

ALFASAN INTERNATIONAL KIEST ALS EERSTE BINNEN DE PROCESINDUSTRIE VOOR DE NIEUWSTE mySAP ALL-IN-ONE BRANCHEOPLOSSING

Utrecht, 20 september 2006 - Atos Origin biedt kleine en middelgrote ondernemingen in de procesindustrie de mogelijkheid om snel en tegen minimale kosten een volledige ERP-oplossing te implementeren. Dit kan dankzij QuicK'EM, de op mySAP All-in-One gebaseerde oplossing die is ontwikkeld door Atos Origin - als onderdeel van zijn Maximise Manufacturing Together (MMT) initiatief - en gekwalificeerd door SAP Nederland. De IT-dienstverlener heeft direct een begin gemaakt met de eerste implementatie van deze brancheoplossing voor Alfasan International.

QuicK'EM maakt het mogelijk snel en voordelig een ERP-oplossing te implementeren, binnen een doorlooptijd van slechts drie tot vier maanden, met behoud van maximale functionaliteit. De brancheoplossing biedt een complete, betrouwbare en flexibele oplossing voor de integrale ondersteuning en optimalisatie van onder andere bedrijfsprocessen, rapportages, tracking & tracing, supply chain management, afhandeling van gevaarlijke goederen en ondersteuning van klantrelaties.

Snel, geruisloos en kosteneffectief
Het feit dat QuicK'EM is ontwikkeld op basis van SAP standaard software was voor Alfasan, leverancier van diergeneesmiddelen, doorslaggevend bij de keuze. "In de hoedanigheid van IT-partner is Atos Origin verantwoordelijk voor de volledige implementatie van QuicK'EM. Hierdoor is Alfasan in staat zich te concentreren op zijn kernactiviteiten: de ontwikkeling en productie van hoogwaardige diergeneesmiddelen. Wij hebben er vertrouwen in dat het team van Atos Origin een snelle, geruisloze en kosteneffectieve implementatie zal waarborgen", aldus Bart Quik, Operationeel Directeur van Alfasan International.

"Atos Origin heeft een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd in de procesindustrie, zowel in Nederland als wereldwijd. Dit heeft eerder al geresulteerd in de officiële erkenning als SAP Vertical Expertise Partner for Chemicals & Life Sciences. Ook bij andere ontwikkelingen, zoals SAP NetWeaver en onze Enterprise Service Oriented Architecture, beschouwen wij de IT-dienstverlener als een van de toonaangevende SAP partijen. Atos Origin laat zien dat het zich herkent in onze internationale strategie, waarbinnen het MKB een belangrijke rol speelt", aldus Marinus ter Laak, Managing Director van SAP Nederland.

"Atos Origin is een van de eerste grote Nederlandse systeem integrators die samen met SAP gericht investeert in kosteneffectieve en branchespecifieke oplossingen die snel en eenvoudig kunnen worden gerealiseerd", aldus Arnold Winkelman, Business Unit Director Enterprise Solutions

van Atos Origin Enterprise Solutions. "We zijn uitermate trots dat SAP Nederland deze brancheoplossing heeft gekwalificeerd. QuicK'EM biedt bedrijven een uitstekende basis om te concurreren op wereldschaal, waarbij de IT-kosten tot een minimum beperkt blijven. Hiermee kan Alfasan als een van de eerste marktpartijen in de procesindustrie haar voordeel doen."

Atos Origin heeft een uitgebreid 'track record' in de chemische en procesindustrie, met vooraanstaande klanten als Shell Chemicals, Akzo Nobel, Huntsman, UCB en Solvay. Atos Origin Nederland heeft een jarenlange ervaring met de implementatie, het onderhoud en beheer van SAP oplossingen. Daarnaast is Atos Origin SAP Global Services Partner, SAP Global Hosting Partner en lid van het SAP NetWeaver Partnership Initiative. Een van de belangrijkste speerpunten van de strategie van Atos Origin is de Nederlandse procesindustrie.


* QuicK'EM is een gedeponeerd handelsmerk van Atos Origin.

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van 5,5 miljard euro in veertig landen met een werknemersaantal van ruim 47.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin heeft daarbij meer dan 4.400 SAP consultants in dienst, van wie er ruim 550 in Nederland werkzaam zijn. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Euronext Market Solutions, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van de mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, door de stroomlijning van hun bedrijfsvoering en het realiseren van forse efficiencyverbeteringen binnen toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel 25 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de chemicals & life sciences industrie en retail tot overheid- en financiële instellingen. Op dit moment gebruiken meer dan 34.100 bedrijven in meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 96.400. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en NYSE onder het symbool 'SAP'. Voor meer informatie kunt u de website van SAP raadplegen: www.sap.com/netherlands


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (