Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe luidt nieuwe generatie elektronische documenten in met Acrobat 8

Productlijn gaat verder dan eenvoudige PDF-creatie en laat kenniswerkers betrouwbaar en vrij communiceren en samenwerken

Amsterdam, 20 september 2006 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) presenteert Adobe® Acrobat® 8-software, waarmee kenniswerkers vernieuwende tools tot hun beschikking hebben voor communicatie en samenwerking, over de grenzen van besturingssystemen, applicaties en firewalls. Met Acrobat 8 kunnen zakelijke professionals effectiever gebruik maken van rijke, hoogwaardige informatie in PDF-documenten en -formulieren. Zij kunnen nog betrouwbaarder en veiliger werken en daarnaast de mogelijkheden van gebruikers van de gratis Adobe Reader®-software vergroten.

Vanuit de erfenis van meer dan tien jaar digitale documentontwikkeling ontvouwt Adobe met Acrobat 8 een omvangrijke set van mogelijkheden voor het werken met de bekende Adobe PDF-documenten binnen een moderne gebruikersomgeving. De gestroomlijnde gebruikersinterface laat zowel nieuwe gebruikers als professionals de mogelijkheden van Acrobat op een toegankelijke manier verkennen, door de belangrijkste acties snel beschikbaar te maken. Veelvoorkomende activiteiten - denk aan het combineren, ondertekenen en beveiligen van PDF-bestanden, interactie met PDF-formulieren, het samenwerken aan of corrigeren van bestanden of het starten van een realtime online conferentie - zijn nu met één klik op te starten.

"Honderden miljoenen gebruikers van Acrobat en Adobe Reader hebben ervoor gezorgd dat PDF een vertrouwd formaat is voor het uitwisselen van bestanden binnen en tussen bedrijven, over de kloof heen van digitaal naar print", zegt Tom Hale, senior vice president, Knowledge Worker Business Unit bij Adobe. "Met Acrobat 8 kunnen kenniswerkers een nieuwe generatie elektronische documenten inzetten om eenvoudig samen te werken met mensen, ideeën en informatie, ongeacht de gebruikelijke beperkingen van besturingssystemen en platforms. Met Acrobat Connect kan de samenwerking nog een stapje verder gaan door een directe, realtime-verbinding met elkaar via het web."

Voor het eerst voorzien alle Acrobat 8-producten en Adobe reader 8 in een directe toegang tot Adobe® Acrobat® Connect(TM)1-software. Dit is een gebruiksvriendelijke hosted softwaredienst die direct toegang geeft tot een persoonlijke meeting room voor het houden van een online conferentie (zie apart persbericht). Samen met Acrobat Connect vergroot Acrobat 8 de mogelijkheden van Acrobat voorbij de normale PDF-creatie. De producten geven gebruikers de ruimte om te kiezen voor de meest toepasselijke manier van samenwerking, via elektronische documenten of realtime over het web.

Professionals in vele werkgebieden, zoals in de architectuur of de bouwsector, financiën, ICT, rechten, marketing, productie of de uitgeverijbranche, kunnen de Acrobat-productlijn gebruiken om te communiceren binnen de context van hun dagelijkse werkzaamheden. Ingenieurs kunnen op een betrouwbare manier hun ontwerpen delen binnen de supply chain, in 2D of 3D; zakelijke analisten kunnen gemakkelijk en veilig data verzamelen en versturen; advocaten kunnen contracten circuleren voor een digitale handtekening; architecten kunnen klanten en bouwers hun ontwerpen en voorstellen tonen en zo nodig laten bijwerken; en creatieve professionals kunnen effectief publiceren naar printmedia met de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid (zie ook apart persbericht over Creative Suite® 2.3).

De Acrobat 8-productlijn introduceert verscheidene nieuwe mogelijkheden op de gebied van documentsamenwerking, PDF-content-hergebruik, PDF-formulieren, het bijeenbrengen van meerdere documenten en het beheren van gevoelige informatie. Bijvoorbeeld, gedeelde correctierondes brengen samenwerking dichtbij voor nagenoeg iedereen die toegang heeft tot een gedeelde map en Adobe Reader2. Een deelnemer in zo'n 'shared review' kan de commentaren zien van anderen, de status van de review nagaan en zelfs doorwerken als hij niet verbonden is met het netwerk. Dit vermindert dubbel werk en stelt grote groepen in staat om efficiënter samen te werken. Met Acrobat 8 kan PDF-content ook worden geëxporteerd naar populaire formaten om hergebruik mogelijk te maken.

Zowel de zakelijke als de privé-gebruiker van Acrobat 8 kan gebruik maken van de kracht van PDF-formulieren. Veldherkenning automatiseert het creatieproces van PDF-fomulieren vanuit statische PDF-documenten en wizards ondersteunen bij het beheren van de distributie van de formulieren en het verzamelen van data. Een gebruiker van Acrobat 8 Professional of Acrobat 3D Version 8 kan iedereen die beschikt over de gratis Adobe Reader2 autoriseren om PDF-formulieren te ondertekenen en op te slaan. Daarnaast maakt het PDF-pakket groepering van verspreide informatie mogelijk, tot iets wat lijkt op één enkel document, maar eigenlijk verschillende bestanden en beveiligingsniveaus samenbrengt voor maximale flexibiliteit. De brede mogelijkheden helpen bij het beheren of permanent redigeren van gevoelige zichtbare en verborgen informatie in PDF-bestanden.

De Acrobat-familie bestaat uit Acrobat 8 Professional, Acrobat 8 Standard, Acrobat 8 Elements, Acrobat 3D Version 8, Acrobat Connect en Acrobat Connnect Professional.

Prijzen en beschikbaarheid
Acrobat 8 Professional voor Microsoft® Windows® en Macintosh en Acrobat 8 Standard voor Windows worden in november 2006 verwacht in het Engels, Frans, Duits en Japans. Acrobat 8 Professional heeft een adviesverkoopprijs van 559 Euro. Geregistreerde gebruikers van de gekwalificeerde eerdere versies van Acrobat3 kunnen upgraden naar Acrobat 8 Professional voor 189 Euro. Acrobat 8 Standard heeft een adviesverkoopprijs van 349 Euro en geregistreerde gebruikers van gekwalificeerde eerdere versies van Acrobat4 kunnen upgraden naar Acrobat Standard voor 115 Euro.

Meer informatie over de Acrobat 8-productlijn, inclusief prijzen en beschikbaarheid van Acrobat 3D versie 8 en Acrobat 8 Elements, is te vinden op www.adobe.nl/acrobat.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/sep2006/Adobe_Acrobat_8.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Acrobat, Creative Suite, and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.


1 Acrobat Connect software sold separately.

2 Requires Adobe Reader 7.0 or 8.

3 Acrobat 5.0, Acrobat 6.0 Standard, Acrobat 6.0 Professional, Acrobat 7.0 Standard, Acrobat 7.0 Professional
4 Acrobat 5.0, Acrobat 6.0 Standard, Acrobat 7.0 Standard

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com