Ingezonden persbericht


F5 Networks ontvangt Market Penetration Leadership Award 2006 van Frost & Sullivan

F5 FirePass geselecteerd vanwege uitstekende prestaties in SSL VPN-markt

Amersfoort, 20 september 2006 - F5 Networks, Inc. (Nasdaq: FFIV), wereldwijd marktleider in Application Delivery Networking, heeft de Market Penetration Leadership Award 2006 van Frost & Sullivan ontvangen. Om in aanmerking te komen voor deze onderscheiding, moet een bedrijf excelleren in productinnovatie, marketing en verkoopstrategie.

F5 ontvangt de prestigieuze award vanwege zijn indrukwekkende prestaties in de SSL VPN-markt. Dankzij het product FirePass is het bedrijf een vooraanstaande speler in deze dynamische markt. Frost & Sullivan prijst de onderscheidende gebruiksmogelijkheden van FirePass, zoals Visual Policy Editor en EasyConnect. Daarnaast zijn er lovende woorden voor de flexibiliteit, het beheer en de endpoint security van het product. Als toelichting op hun keuze verklaart Frost & Sullivan dat "FirePass een aantal functies categorisch heeft verbeterd, zoals eenvoudiger gebruik en beheer en integratie van endpoint security. De uitroltijd, complexiteit en kosten die horen bij het gebruik van een SSL VPN-oplossing, zijn daardoor verminderd."

Naast de prestaties in de SSL VPN-markt kreeg F5 ook de onderscheiding vanwege zijn brede portfolio klanten die het wereldwijd bedient via zeer betrokken resellers. "Met een klantenbestand van meer dan 10.000 verschillende organisaties die vele segmenten van de markt vertegenwoordigen, blijft F5 erin slagen nieuwe, grote klanten aan te trekken. Het bedrijf doet dat met productportfolio's die zijn gericht op de optimalisatie van snelheid, veiligheid en het beschikbaar houden van de bedrijfskritische applicaties van zijn klanten", zegt Loren Rudd, onderzoeksanalist bij Frost & Sullivan.

De Market Penetration Award volgt op de Competitive Strategy Leadership Award die F5 in 2005 van Frost & Sullivan ontving. Deze werd met name toegekend voor vooruitstrevende initiatieven, zoals DevCentral. Met bijna 11.000 leden brengt de portal van deze online community professionals op het gebied van bedrijfsnetwerken, -applicaties en -beveiliging samen. Doelstelling is om gezamenlijk op maat gemaakte bedrijfsoplossingen te creëren. DevCentral blijft een belangrijke onderscheidende activiteit van F5. De online community heeft ook dit jaar bijgedragen aan de toekenning van de prijs.

"Onderscheidingen als deze onderstrepen de verkoop- en marketingstrategie van F5, en onze verbondenheid met de SSL VPN-markt", zegt Warner Nedermeijer, directeur Benelux van F5. "Dankzij onze technologie en de integratiemogelijkheden via onze TMOS-architectuur heeft F5 de beste papieren om tegemoet te komen aan de behoeften van de Application Delivery Networking-markt."

Over Frost & Sullivan
Frost & Sullivan is een adviesbureau voor wereldwijde groei. Het bedrijf werkt al meer dan veertig jaar samen met klanten aan de ontwikkeling van innovatieve strategieën. De expertise van het bedrijf omvat groeiadvies, groeipartnerships en trainingen van directies om kansen te herkennen en te ontwikkelen. Frost & Sullivan bedient een groot aantal klanten, waaronder Global 1000-bedrijven, fuserende bedrijven en investeerders. De veelomvattende aanpak weerspiegelt een uniek wereldwijd perspectief en combineert de voortdurende analyses van markten, technologieën en econometrische en demografische gegevens. Voor meer informatie over de onderscheidingen van Frost & Sullivan: www.awards.frost.com.

Over F5 Networks
F5 Networks is wereldwijd toonaangevend in Application Delivery Networking. Het bedrijf levert oplossingen die de veiligheid, snelheid en beschikbaarheid van applicaties verbeteren. Zo halen bedrijven het maximale uit gedane investeringen. Door intelligentie en beheerbaarheid toe te voegen aan het netwerk, optimaliseert F5 applicaties, waardoor deze sneller werken en minder capaciteit nodig hebben. De uitgebreide F5-architectuur integreert applicatieoptimalisatie met applicatie- en netwerkbescherming op een intelligente manier en biedt zo applicatiebetrouwbaarheid op één universeel platform. Meer dan 10.000 organisaties en serviceproviders vertrouwen op F5 voor het draaien van hun applicaties. Het hoofdkwartier van F5 is gevestigd in Seattle, Washington (VS). F5 Networks is in Nederland gevestigd in Amersfoort.

Meer informatie: www.f5.com.

F5 Networks
Warner Nedermeijer
Telefoon: +31 (0)33 454 6611
E-mail: w.nedermeijer@f5.com

Progress Communications
Sanjay Korteweg
Telefoon: +31 (0)20 363 11 52
E-mail: sanjay@progresscommunications.nl