Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe Acrobat 8 Professional versterkt Adobe Creative Suite 2.3

Adobe Creative Suite 2.3 optimaliseert (gezamenlijke) creatie en beheer van PDF-bestanden: nu inclusief Dreamweaver 8

Amsterdam, 20 september 2006 ­ Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) kondigt aan dat Adobe® Acrobat® 8 Professional software (zie apart persbericht) zal worden geïntegreerd in Adobe Creative Suite® 2.3 Premium. Adobe Acrobat 8 Professional versterkt hiermee Adobe Creative Suite 2.3 en biedt bovendien ondersteuning voor Adobe PDF-workflows met gevanceerde tools voor het creëren en beheren van en samenwerken aan Adobe PDF-bestanden.

Adobe Creative Suite 2.3 Premium wordt ook gebundeld met Dreamweaver® 8, de webdesign- en -ontwikkeltool. Dreamweaver 8 ondersteunt best practices en brede web-workflows voor het efficiënt ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van op standaarden gebaseerde websites en applicaties. Toekomstige versies van Adobe Creative Suite zullen geïntegreerd worden met Dreamweaver. Dreamweaver vervangt hiermee Adobe GoLive®. Adobe zal GoLive echter blijven doorontwikkelen als een apart product.

"Acrobat 8 Professional zorgt ervoor dat printers een betere kwaliteit kunnen behalen en tegelijkertijd workflows kunnen automatiseren en kosten kunnen beheersen. Dit levert samen met de onlangs gepresenteerde Adobe PDF Print Engine de eerste end-to-end native PDF-workflow", aldus Mark Hilton, vice president of product management. "We hebben tevens besloten dat het tijd was voor het meeleveren van Dreamweaver bij Creative Suite 2.3. Op deze manier kunnen klanten overstappen op de populaire webdesign- en -ontwikkeltool."

Krachtige PDF-workflows
Acrobat 8 Professional is geïntegreerd in Adobe Creative Suite 2.3 Premium om creatieve en print-professionals de mogelijkheid te bieden om efficiënt Adobe PDF-bestanden te creëren, output hiervan te automatiseren en samenwerking te stimuleren. Naast ondersteuning van industriestandaarden als PDF/X-1a en PDF/X-3 ondersteunt Acrobat 8 Professional nu ook de output van zowel PDF/X-4 voor native transparency als PDF/A voor langdurige archivering.

Creatieve workshops kunnen nu heel eenvoudig worden opgezet en reviews kunnen gedeeld worden met alle deelnemers. Bovendien kunnen deelnemers tijdens een review reageren op de opmerkingen van een ander. Gebruikers van Adobe Reader® 8 kunnen naast het deelnemen aan nieuwe reviews, die gecreërd zijn in Acrobat 8, ook deelnemen aan e-mail- en webgebaseerde reviews, documenten digitaal ondertekenen en volledig ingevulde formulieren indienen. Acrobat 8 Professional introducreert ook de Start Meeting-mogelijkheid met directe toegang tot Adobe Acrobat Connect(TM) (voorheen Breeze). Dit is een web-hosted abonneeservice die real-time online samenwerking mogelijk maakt voor creatieve teams en hun klanten die op andere locaties werken (deze feature is alleen beschikbaar in de Verenigde Staten op het moment van shippen).

Met behulp van Creative Suite 2.3 kunnen printers automatisch problemen oplossen die geïdentificeerd zijn in de eerste review in PDF, inclusief haarlijnen, kleurruimtes, transparency flattener, font embedding en beeldresolutie. De verbeterde ondersteuning voor geautomatiseerde JDF-workflows zorgt ervoor dat printers automatisch PDF-bestanden uit Adobe InDesign® CS2-software kunnen verwerken en valideren. Nauwe integratie met Creative Suite 2.3, inclusief de mogelijkheid om kleurinstellingen te synchroniseren tussen Acrobat en andere componenten, ondersteuning van transparency flatterner-presets en een gedeelde print engine, versterkt op PDF gebaseerde workflows.

Prijzen en beschikbaarheid
Adobe verwacht Adobe Creative Suite 2.3 plus Dreamweaver 8 voor Microsoft Windows en Macintosh in het Engels, Frans, Duits en Japans te shippen in het vierde kwartaal van 2006. Adviesverkoopprijs voor de volledige versie van Adobe Creative Suite 2.3 Premium is 1269 Euro, 189 Euro voor een upgrade van Adobe Creative Suite 2 Premium en 599 Euro voor een upgrade van Creative Suite 1.x Premium en Standard. Informatie over andere taalversies, prijzen, upgrades en ondersteuning voor andere landen is beschikbaar op www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/sep2006/Creative_Suite_.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Acrobat, Creative Suite, Dreamweaver, GoLive, Reader, Connect, and InDesign are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com