Ingezonden persbericht


Voor onmiddellijke vrijgave

Pinnacle kondigt nieuwe videobewerkingsoplossingen aan voor consumenten

Tewksbury, Mass., 20 september 2006 - Avid Technology, Inc. (NASDAQ: AVID), heeft vandaag aangekondigd dat haar consumentendivisie, Pinnacle Systems, Inc., een aantal nieuwe hardwareproducten in de Studio reeks lanceert. De toevoegingen bestaan uit de Pinnacle Studio MovieBox en Pinnacle Studio MovieBoard familie, waarmee consumenten hun analoge- of digitale video's kunnen opslaan in digitaal formaat, deze op een eenvoudige manier kunnen bewerken en gemaakte filmpjes kunnen uitvoeren op DVD, het web of als vodcast.

"Voortbordurend op het succes dat begon in 1997 toen we als eerste bedrijf videomontageproducten voor consumenten gingen maken, hebben we onze expertise het laatste decennium ook uitgebreid op het PCTV vlak. De trends die we tegenwoordig waarnemen in de videobewerkings- en mobiele TV markt bewijzen dat we een juiste inschatting hebben gemaakt, " zegt Jeff Hastings, algemeen directeur van Pinnacle en vice president van Avid. "Met een brede reeks van producten voor het digitaliseren van analoge content, het bewerken van video in HD, PCTV producten met multi-tuner mogelijkheden of het aanbieden van eenvoudige producten voor de snel groeiende webvideo markt, Pinnacle heeft de juiste mix van oplossingen voor iedereen die van zijn of haar media wil genieten waar en wanneer ze maar willen."

Legendarische gebruiksvriendelijkheid en uitgebreide montagemogelijkheden hebben Pinnacle Studio gemaakt tot 's werelds beste keuze voor het bewaren en bewerken van videoherinneringen. Volgens de NPD group is Pinnacle Studio nummer één op basis van aantallen en omzet van januari tot juni 2006 op de consumenten videobewerkingsmarkt in de Verenigde Staten. Hetzelfde geldt voor Europa waar GfK heeft berekend dat na optelling van data van juli 2005 tot juni 2006 in de belangrijkste drie Europese landen (Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië) Pinnacle Studio op nummer één staat.

De nieuwe Pinnacle Studio MovieBox en Pinnacle Studio MovieBoard producten kunnen wellicht bijdragen aan een nog groter succes. Het zijn allemaal alles-in-één hardware- en softwarecombinatie's om analoog en digitaal videomateriaal op te nemen, deze te bewerken en gemaakte video's in de nieuwste formaten te delen met anderen bijv. via DVD, het web, social-networkingsites of met video Podcasts.

Veeleisende videoliefhebbers kunnen kiezen voor de uitgebreidere Plus varianten waar een pakket extra's wordt meegeleverd dat bestaat uit een groot aantal geavanceerde video-effecten, een professionele microfoon en een groen achtergrondscherm voor Chroma Key effecten.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe Pinnacle Studio producten zullen vanaf begin oktober leverbaar zijn. Consumenten kunnen deze producten kopen via de website van Pinnacle Systems (www.pinnaclesys.com) of bij de grotere retailketens zoals Dixons, DynaByte, Media Markt, MyCom, Office Centre, Fnac en Het Computerwinkeltje.

De verkoopadviesprijzen zijn als volgt:

. Pinnacle Studio MovieBox USB - E 129,00 en Pinnacle Studio MovieBox Plus USB - E 199,00
. Pinnacle Studio MovieBoard PCI - E 99,00 and Pinnacle Studio MovieBoard Plus PCI - E 179,00

Over Pinnacle Systems, Inc.
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen, TV tuners voor de PC en digitale media adapters voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf omvatten Pinnacle PCTV, Dazzle®, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Studio MediaSuite, Pinnacle Mobile Media en haar vlaggenschip, de Pinnacle Studio reeks. Voor meer informatie ga naar www.pinnaclesys.com

Over Avid
Avid Technology, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale non-lineaire mediacreatie, beheer en distributieoplossingen zodat film-, video-, audio-, animatie-, game- en omroepprofessionals efficiënter, productiever en creatiever kunnen werken. Voor meer informatie over Oscar®, Grammy®, en Emmy® award-winnende producten en services van het bedrijf, breng een bezoek aan: www.avid.com.

© 2006 Avid Technology, Inc. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid, film composer, Pro Tools en Digidesign zijn een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Avid heeft in 1998 een Oscar Statuette ontvangen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het concept, ontwerp en ontwikkeling van Avid® Film Composer®, een systeem voor het monteren van bewegende beelden. Digidesign, Avid's audio divisie, heeft in 2003 een Oscar Statuette gekregen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het design, ontwikkeling en implementatie van haar Pro Tools® digital audio work station. Oscar is een geregistreerd handelsmerk van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Grammy is een handelsmerk van National Academy of Recording Arts and Sciences, Inc. Pinnacle Systems, het Pinnacle Pinwheel logo, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle MediaSuite, Pinnacle Mobile Media en Pinnacle Studio en Pinnacle Studio MovieBox zijn geregistreerde handelsmerken en/of handelsmerken van Pinnacle Systems, Inc. en haar zusterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Perscontact: Tim van Donkersgoed, Pinnacle Systems, +31 (0)243731202, tdonkersgoed@pinnaclesys.com


---- --