PvdA Rotterdam

Fractie PvdA Rotterdam

Persbericht woensdag 20 september 2006

PvdA wil informatiebalie in nieuwe Centraal Station

De PvdA vindt dat het nieuwe Centraal Station een visitekaartje van de stad moet worden en dat er ook een goede informatiebalie moet komen, zodat bezoekers van onze stad snel informatie kunnen krijgen over de stad. Raadslid Duco Hoogland: "Het nieuwe Centraal Station wordt één van de belangrijkste 'ingangen' van de stad. Een goed informatiepunt voor bezoekers mag hier niet ontbreken. Tot nu toe zie ik dat echter niet in terug in de plannen."

Er is nu wel al een informatiebalie speciaal voor jongeren; USE-it. Maar dit informatiepunt - dat zich altijd op het Centraal Station bevond - is wegens de werkzaamheden een stuk verplaatst.
Hoogland: "Rotterdam wil in 2009 Jongerenhoofdstad van Europa zijn. Bedoeling is dat er dan natuurlijk ook heel veel jongeren van buiten naar Rotterdam komen voor evenementen en festivals enzovoort. Veel jongeren reizen met het openbaar vervoer en hun eerste kennismaking met de stad is dan het Centraal Station. Erg belangrijk dus dat er tegen die tijd een goede en leuke informatiebalie is op het Centraal Station!" Hoogland: "En het lijkt mij een goed idee om dit informatiepunt voor jongeren te combineren met een algemene informatiebalie. Die voor alle bezoekers leuk en aantrekkelijk is en goede informatie geeft over de stad."

Duco Hoogland heeft hierover vandaag schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Meer informatie:

Duco Hoogland, 06-28275410

Monique Smits, communicatie
010-417 9368, 06-123 55 791
msmits@stadhuis.rotterdam.nl

Fractie PvdA Rotterdam
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam
010-417 2105
pvda@stadhuis.rotterdam.nl www.pvdarotterdam.nl