Ingezonden persbericht


Persbericht

Adobe breidt Acrobat-familie uit met nieuwe Acrobat Connect-productlijn

Nieuwe productreeks biedt 'always-on' persoonlijke meeting rooms

Amsterdam, 20 september 2006 - Adobe Systems Incorporated (Nasdaq: ADBE) presenteert de Adobe® Acrobat® Connect(TM)-productlijn, de eerste webconferentie- en samenwerkingsoplossing die 'always-on' persoonlijke meeting rooms biedt. De productlijn, die bestaat uit Adobe Acrobat Connect en Adobe Acrobat Connect Professional stelt kenniswerkers in staat om direct online contact te leggen met slechts een browser en Flash® Player-software. Samen met Adobe Acrobat 8 software (zie apart persbericht over Acrobat 8) versnelt de uitgebreide Acrobat-familie de workflow door mensen gemakkelijk en realtime te laten samenwerken.

De nieuwe Acrobat-familie brengt de twee belangrijkste componenten van kenniswerk samen: documenten en mensen. De Acrobat 8-productlijn biedt kenniswerkers een complete PDF-oplossing; de Acrobat Connect-productlijn brengt realtime, interactieve webconferenties en -samenwerking voor iedereen binnen handbereik.

"Wij zijn van mening dat websamenwerking net zo gemakkelijk moet zijn als het versturen en bekijken van een PDF-document, zodat iedereen van de voordelen van online meetings kan profiteren", zegt Tom Hale, senior vice president, Knowledge Worker Business Unit, Adobe. "Aangezien bijna iedereen de Flash Player heeft geïnstalleerd, maakt Acrobat Connect het heel eenvoudig om de informatie op je beeldscherm te delen met anderen ongeacht het platform of de softwareversie."

In tegenstelling tot traditionele oplossingen voor webconferenties kunnen gebruikers met Acrobat Connect een eenvoudig en makkelijk te onthouden webadres kiezen voor hun online persoonlijke meeting room. Dit is inclusief onbeperkt gebruik voor maximaal 15 deelnemers tegen een laag maandelijks tarief. De persoonlijke meeting rooms in Acrobat Connect zijn altijd beschikbaar, wat het voor kenniswerkers mogelijk maakt om spontane, ad-hoc meetings te organiseren. Dit bespaart tijd en vergroot de productiviteit. Een URL op maat zorgt ervoor dat gebruikers deze makkelijk kunnen onthouden, net als een telefoonnummer of e-mailadres.

De Acrobat hosted service voorziet gebruikers van de essentiële tools voor samenwerking, zoals screensharing, whiteboards, chat en video- en audioconferenties. Met behulp van Acrobat Connect kan iedereen met een browser met Flash Player een online meeting bijwonen zonder daarvoor software te downloaden. Omdat de Flash Player is geïnstalleerd bij meer dan 97% van de op het web aangesloten computers, is het bijwonen van een meeting geen probleem. Vanuit Acrobat 8 en Adobe Reader® 8 is het zelfs mogelijk om met één druk op de knop een meeting te starten. Zo kan de gebruiker dus direct vanuit een document gaan samenwerken.

Voor online meetings met meerdere presentatoren, online evenementen en virtuele klaslokalen voorziet Acrobat Connect Professional gebruikers en grote organisaties van een uitgebreide webconferentie-oplossing. Deze gaat verder dan de basisfunctionaliteiten van Acrobat Connect en biedt een brede reeks tools voor samenwerking. Dit houdt onder andere in: ondersteuning voor grote bijeenkomsten, rapportage, content management, uitgebreide gebruiker- en meetingmanagementmogelijkheden, ondersteuning voor interactieve multimedia en geïntegreerde telefonie en VoIP. Daarnaast kunnen ontwikkelaars de Acrobat Connect Collaboration Builder SDK gebruiken om interactieve applicaties op maat te maken, zoals leerzame games of simulaties.

"Gelegenheidsgebruikers van webconferenties hebben andere behoeften dan frequente gebruikers", zegt Jeffrey Mann, Research Vice President bij Gartner, Inc. "Gebruikers die slechts af en toe samenwerken zijn het meest gebaat bij gebruiksvriendelijke tools. Gebruikers die deelnemen aan een proces dat intensieve samenwerking vereist, hebben meer mogelijkheden nodig. Door beide gebruiksvarianten te ondersteunen vergroot je de flexibiliteit en maak je rijkere interactie mogelijk."

Organisaties kunnen Acrobat Connect Professional op locatie gebruiken achter de firewall-configuratie of via Adobe's hosted service. De oplossing op locatie voorziet IT-afdelingen van een betere controle en vereenvoudigt integratie met andere bedrijfssystemen. Ook verkleint deze oplossing de overall eigendomskosten. Aanvullende oplossingen voor snelle training en online evenementen zijn beschikbaar onder het Adobe Connect-merk, voorheen bekend als Macromedia® Breeze®.

De Acrobat-familie bestaat uit Acrobat 8 Professional, Acrobat 8 Standard, Acrobat 8 Elements, Acrobat 3D Version 8, Acrobat Connect en Acrobat Connnect Professional.

Prijzen en beschikbaarheid
De Acrobat Connect hosted service wordt verwacht in november 2006 als een gratis trial-versie tot het einde van het kalenderjaar. De commerciële release van Acrobat Connect, aanvankelijk alleen beschikbaar in het Engels, wordt begin 2007 verwacht voor een abonnementsprijs van 39 US Dollar per maand, of 395 US Dollar per jaar per gebruiker. Acrobat Connect Professional wordt verwacht in december 2006. Deze software is beschikbaar in het Engels, Frans, Duits, Japans en Koreaans. De licentie wordt op naam verstrekt of per werkstation. Bestaande klanten met een licentie voor een Macromedia Breeze-oplossing en up-to-date onderhoudsplannen komen mogelijk in aanmerking voor updates naar Acrobat Connect Professional en nieuwe versies van de Adobe Connect-servers. Meer informatie kunt u vinden op www.adobe.nl/acrobat.

BERICHT VOOR DE REDACTIE
Een PDF van het persbericht vindt u hier:
http://www.adobe.com/nl/aboutadobe/pressroom/pr/sep2006/Adobe_Acrobat_C.pdf

Over Adobe Systems Incorporated
Adobe zorgt voor een revolutie in de manier waarop er in de wereld wordt omgegaan met ideeën en informatie, op elk moment, elke plaats en via elk medium. Ga voor meer informatie over Adobe naar www.adobe.nl, www.adobe.be of www.adobe.com.

###

© 2006 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, the Adobe logo, Acrobat, Acrobat Connect, Breeze, Flash, Macromedia, and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com