NOVA

20-09-2006

CDA-Kamerlid Ayhan Tonca in opspraak
Ayhan Tonca, door het CDA op een verkiesbare plaats op de kandidatenlijst gezet, zorgt nu al voor onrust binnen de partij. Tonca noemt de Armeense genocide al jarenlang een leugen. Opvallend dat hij Kamerlid kan worden omdat het CDA juist wil dat Turkije, verantwoordelijk voor die volkerenmoord, de genocide erkent. Nederlandse Armeniërs vinden het bizar.

Positie minister Donner onder druk
Morgen verschijnt het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Dat bevat naar verwachting harde kritiek op de rol van de departementen van Justitie en VROM bij de brand. Er zouden minder doden zijn gevallen als de overheidsdiensten zich aan de regels hadden gehouden. Door het rapport komt de positie van minister Donner (Justitie, CDA) in het geding.

Arnold Grunberg presenteert nieuw boek
Weinig is zeker, maar elke keer als er een boek van hem uitkomt wordt het een bestseller. Zo zal het ook gaan met Tirza, dat vanmiddag is verschenen. Het boek gaat over een verstikkende vader-dochter-relatie. Een grote rol is weggelegd voor het brein achter de aanslagen van 11 september, Mohammed Atta, of iemand die op hem lijkt.

Pastors presenteert zijn paradepaardjes
Marco Pastors, lijsttrekker EénNL, presenteerde vandaag zijn kandidatenlijst. Pastors gaf in Den Haag een toelichting op de keuze voor de eerste zeven kandidaten. In de studio een gesprek met Marco Pastors en Hikmat Mahawat Khan, de nummer drie van de lijst.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.30-23.02
Vrijdag: 22.30-23.10
Zaterdag: 22.12-22.33
Herhaling na middernacht