hoofdklasse hockey


20-9-2006 : Menendez naar Laren

Laren heeft zich versterkt met de 21-jarige Spaanse international Julia Menendez Ortega. De middenvelder zal na het WK dames naar Nederland komen om zich bij de selectie van Laren te voegen. Coach Ton Wisse is blij met het aantrekken van Menendez, die als één van de grootste Spaanse talenten wordt beschouwd. `Ik heb een dvd van haar gezien en was onder de indruk', aldus Wisse.

Menendez was afgelopen zomer met Jong Spanje actief op het EK onder 21 jaar in het Italiaanse Catania. Spanje eindigde aldaar op de vierde plaats. Het goede spel van Menendez, die komend jaar in Amsterdam gaat studeren, was voor de Spaanse bondscoach Pablo Usoz reden om haar ook op te nemen in de WK-selectie.

Wereldklasse

De komst van Menendez komt Laren goed uit, aangezien de kans groot is dat de Argentijnse Vanina Raimundo dit seizoen niet terugkeert bij de club in 't Gooi. Voor verdediger Eva Weijmar Schulz, die de overstap maakt naar Amsterdam, heeft Laren nog geen vervanger gevonden. `Er zijn niet zo heel veel verdedigers van wereldklasse te vinden', aldus Wisse.

Uitbreiden

Wellicht dat Menendez (14 interlands) ook een optie is voor de verdediging. De Spaanse kan er volgens Wisse prima uit de voeten, al blijft Laren op zoek naar één of twee gerichte versterkingen. Wisse wil zijn selectie graag op enkele posities uitbreiden om tegenvallers zoals blessures op te kunnen vangen. Het afgelopen seizoen waren bepalende speelsters als Minke Smabers, Lieke Smabers, Sabine Romkes en Kim Lammers voor langere tijd uitgeschakeld. (Daan van den Broek)