Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district tilburg (20-09-2006)

TILBURG, 20 september 2006

Man aangehouden voor belediging

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 16.00 uur op de Korvelseweg een 24-jarige Tilburger aangehouden. De man negeerde op zijn fiets een gesloten verklaring. Toen agenten hem daarop aanspraken schold hij hen uit. Tevens weigerde hij zijn legitimatiebewijs te laten zien. Hierop is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen de Tilburger is proces-verbaal opgemaakt.

De wijkagenten van het team Binnenstad treden momenteel op tegen overtreders die het inrijverbod op de Korvelseweg negeren, dat daar vanwege werkzaamheden van toepassing is. Omdat sommige weggebruikers zich niet aan de regels houden en het trottoir gebruiken als verlengstuk van de weg, ontstaan er regelmatig verkeersgevaarlijke situaties.

Politie houdt man aan voor bedreiging

TILBURG: De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond 00.15 uur in de tuin van de woning van zijn moeder, in de wijk Oerle, een 27-jarige Tilburger aangehouden. De verdachte dreigde zijn moeder dood te schieten en haar huis in brand te steken. Hierop waarschuwde zij de politie die de man aanhield. Hij is in verzekering gesteld.

Maandagochtend was de man ook langs zijn moeder gegaan. Hij had toen haar fiets gestolen. De moeder heeft hiervan aangifte gedaan.

Winkeldievegges aangehouden 06-252578 06-252396

TILBURG: Dinsdagmiddag heeft de politie rond 17.00 uur in de Emmapassage twee dames aangehouden voor winkeldiefstal. De 39-jarige vrouw uit Tilburg en de 40-jarige vrouw uit Gilze Rijen namen kleding mee vanaf een winkelrek. Vervolgens liepen ze de winkel uit zonder deze kleding te betalen. De gestolen goederen hadden een waarde van 183,-. De dames moesten mee naar het politiebureau waar ze een verklaring af hebben gelegd. Met een dagvaarding zijn de vrouwen heengezonden. Tevens hebben zij een winkelontzegging van een jaar gekregen.

TILBURG: Op het Pieter Vreedeplein heeft de politie dinsdagmiddag rond 14.45 uur een 42-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. De vrouw stopte in een warenhuis in de Heuvelstraat kinderkleding in een kinderwagen. Toen zij de winkel verliet, gingen de alarmpoortjes af. De kleding had een waarde van 88,-. Medewerkers van de winkel hebben haar staande gehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de Tilburgse is proces-verbaal opgemaakt.

Mannen gewond bij verkeersongeval

TILBURG: Dinsdagmiddag heeft rond 14.30 uur een ongeval plaatsgevonden op de Nieuwe Bosscheweg. Een 25-jarige Tilburger reed met zijn snorfiets op deze weg toen hij moest uitwijken voor een auto. Hierdoor botste hij op de achterzijde van een geparkeerde auto. Zowel de bestuurder van de snorfiets als zijn 28-jarige passagier uit Tilburg, zijn ter controle naar het ziekenhuis gegaan. Beiden hadden last van hun benen.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 22.00 uur in zijn woning in de wijk Groenewoud een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man bekende zijn 38-jarige vriendin meerdere malen geslagen te hebben. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld. Zijn vriendin doet aangifte van de mishandeling. De politie neemt zaken van huiselijk geweld uiterst serieus. Daar waar mogelijk worden verdachten van dit soort feiten in verzekering gesteld en vervolgd. Dit kan ook wanneer het slachtoffer geen aangifte wenst te doen.

Politie houdt winkeldief aan

TILBURG: Woensdagochtend heeft de politie rond 10.20 uur een 27-jarige man uit Eindhoven aangehouden. De man verstopte bij een supermarkt in de Jan Heijnsstraat een fles port, chocola en tonijn onder zijn jas. Vervolgens liep hij langs de kassa, zonder de goederen af te rekenen. De Eindhovenaar is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar proces-verbaal is opgemaakt. Hij heeft een winkelontzegging van één jaar gekregen.

Vrouw gewond bij aanrijding

TILBURG: Dinsdagmiddag is omstreeks 15.00 uur een 44-jarige vrouw uit Tilburg gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Rijksweg N65. Een 59-jarige vrachtwagenchauffeur uit Eindhoven reed vanuit Tilburg richting Den Bosch. Rechts langs hem reed de automobiliste. Bij het wisselen van rijstrook gaf de Eindhovenaar de Tilburgse geen voorrang. Hierdoor ontstond een aanrijding. De bestuurster belandde door de aanrijding tegen een boom aan de andere zijde van de weg. Ze is met een lichte hoofdwond ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw mishandeld bij beroving 06-252535

TILBURG: Dinsdagmiddag omstreeks 16.20 uur is in de Willem II straat een vrouw beroofd. Een onbekende man achtervolgde de 65-jarige Tilburgse in de portiek van haar flat. Hij probeerde de tas van de vrouw af te pakken. Doordat het niet lukte gooide hij de Tilburgse een aantal keren op de grond. Ook zou de man haar geslagen hebben. Nadat hij de tas te pakken had, is hij weggelopen. De vrouw hield er een schaafwond aan haar achterhoofd aan over. In de tas zat slecht een gering geldbedrag en een bankpas.

Politie houdt bromfietscontrole

TILBURG: Dinsdag heeft de politie in Tilburg een bromfietscontrole gehouden waarbij 22 bekeuringen zijn uitgedeeld

Tussen 15.00 uur en 16.45 uur is gecontroleerd in de Van Vollenhovenstraat. Van 18.00 uur tot 21.00 uur is gecontroleerd in de Brucknerlaan. De volgende bekeuringen zijn uitgeschreven:
- te hoog bromfiets vermogen (10x)

- geen certificaat (3x)

- negeren gesloten verklaring (2x)

- geen goede rem (1x)

- niet dragen van een helm (3x)

- niet verzekerd (3x)
Ook zijn er 3 bromfietsers doorverwezen naar bureau Halt voor het Brom ff normaal project.

In de maanden september tot en met december 2006 controleert de politie in Tilburg extra op overtredingen van jeugdige brommer- en scooterrijders tot 18 jaar. Overtreders maken kans op een proces verbaal of worden doorverwezen naar Halt Brabant Centraal voor een alternatieve werkstraf en leerstraf. Dit alles onder het mott Brom effe Normaal !

Doorverwijzing naar Halt

Een speciaal politieteam VOS (Veilig op Straat) houdt de extra controles. De agent zal een jongere voor een werk- en leerstraf naar Halt verwijzen als de jongere tussen de 12 en 17 jaar is en een bepaalde overtreding heeft begaan. Een lijst van deze overtredingen is te vinden op www.tilburg.nl, onder de stad, cultuur en vrije tijd/vervoer en parkeren en op www.politiemwb.nl. Enkele voorbeelden zijn: rijden zonder de vereiste verzekering, rijgedrag vertonen dat gevaar of hinder kan veroorzaken en overschrijding van de constructiesnelheid van een bromfiets of snorfiets. Daarnaast moeten de jongere en zijn/haar ouders positief staan tegenover de verwijzing naar Halt. De jongere kan er ook voor kiezen om naar Justitie te gaan. De eis van het Openbaar Ministerie zal wel een beduidend hoger aantal uren omvatten dan de jongere bij Halt zou krijgen.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Ilse Matthijsen