Verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 20-09-2006

Vuurwerk aangetroffen

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is in een loods aan Gewande in s-Hertogenbosch een vrachtauto geladen met vuurwerk aangetroffen. Bij de politie was informatie binnengekomen, dat er vuurwerk in de loods zou zijn. Politiemensen troffen in de loods een vrachtauto, geladen met 520 Chinese rollen. Het totale gewicht van het vuurwerk was zon 7280 kilogram. Het vuurwerk en de vrachtauto zijn inbeslaggenomen. Naar wie de eigenaar van het vuurwerk is, wordt een onderzoek ingesteld.

Verdachte aangehouden in verband met vuurwerk

s-Hertogenbosch Naar aanleiding van het aantreffen van het aantreffen, dinsdagavond, van een vrachtauto, geladen met 520 Chinese rollen in een loods aan gewande in s-Hertogenbosch (zie vorig bericht), is een 38-jarige man uit Berghem aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de aangetroffen vrachtauto met vuurwerk. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Man aangehouden

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 35-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man kwam aan het bureau om aangifte te doen. Daarbij bleek, dat de man nog een boete van 408 euro moest betalen of 6 dagen vervangende hechtenis moest ondergaan. Daar de man geen geld had, is hij na het doen van de aangifte ingesloten voor het ondergaan van de vervangende hechtenis.

Aangehouden voor diefstal van bromfiets

s-Hertogenbosch Dinsdagavond is een 18-jarige Bosschenaar aangehouden. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd vanaf een terrein aan de Steenbok in s-Hertogenbosch een bromfiets gestolen. Aan de hand van de opnames van de beveiligingscamera kon de 18-jarige Bosschenaar worden aangehouden. Hij werd op de beelden herkend. De man is inverzekeringgesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Jongen aangehouden met drugs

Rosmalen Dinsdagavond is een 19-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden. De jongen werd op de T. M. Kortenhorstlaan in Rosmalen gecontroleerd. Daarbij bleek hij een twaalftal zakjes weed, een viertal joints en een zakje hasj bij zich te hebben. De jongen is aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Controle spoorwegovergang

Rosmalen woensdagmorgen heeft de politie tijdens een controle bij de spoorwegovergang aan de Deken van Roestellaan in totaal tien fietsers staande gehouden. De fietsers in de leeftijden van 13 tot 15 jaar uit Rosmalen negeerden het rode licht van de spoorwegovergang. In plaats van een bekeuring van 25 euro te moeten betalen, hebben de jongeren de keuze om deel te nemen aan een voorlichtingsbijeenkomst van de Nederlandse Spoorwegen. Bij de voorlichtingsbijeenkomst wordt aandacht besteed aan de gevaren van het door rood licht rijden bij spoorwegovergangen. Ook wordt er een film daarover vertoond.

Gordelcontrole

s-Hertogenbosch Woensdag is op de Havensingel in s-Hertogenbosch een gordelcontrole gehouden. Daarbij zijn tien bekeuringen uitgeschreven voor mensen die de autogordel niet om hadden terwijl dat wel moest.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Dinsdagavond, rond 21.15 uur, is op het Pettelaarpark in s-Hertogenbosch een 29-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 3 uur.


---

Boxtel In de nacht van dinsdag op woensdag, rond 01.15 uur, werd op Hoogheem in Boxtel een 34-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 2 uur.

Bromfietser gewond bij ongeval

Sint Oedenrode Dinsdagavond is een 16-jarige bromfietser uit Sint Oedenrode bij een ongeval gewond geraakt. De jongen kwam op de kruising Knapenhoek Hoefstraat Deken van Erpstraat in Sint Oedenrode in aanrijding met een voor hem van rechtskomende auto, bestuurd door een 40-jarige man uit Boxtel. De bromfietser is met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Wapens en hennepkwekerijen aangetroffen

Boxtel Woensdagmorgen hebben politiemensen van de districtsrecherche en van het team West van het district Aa & Dommel in een aantal panden aan de Bunderhoef in Boxtel een onderzoek ingesteld. Bij de politie was informatie binnen gekomen dat er enkele hennepkwekerijen zouden zijn. Door de politiemensen werden in totaal 6 hennepkwekerijen aangetroffen. Vier van de kwekerijen waren in bedrijf en twee niet. Op verschillende plaatsen bleek de stroom illegaal te zijn afgetapt. Bij de actie werden totaal zon 550 henneplanten aangetroffen. Ook werd in een vuilniszak met ruim 400 gram gedroogde henneptoppen aangetroffen. Tegen de eigenaren van de hennepkwekerijen is proces-verbaal opgemaakt. Alle planten, lampen en andere toebehoren zijn inbeslaggenomen en vernietigd.

In een van de woningen werden twee vuurwapens, met houders en munitie gevonden. De wapens, houders en munitie zijn eveneens inbeslaggenomen. De 54-jarige bewoner is aangehouden, en voor verder onderzoek ingesloten.

Vrouw gewond bij ongeval

Veghel Dinsdagmiddag is een 53-jarige vrouw uit Schijndel gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw fietste op de Leest in Veghel waar ze in aanrijding kwam met een 47-jarige fietser uit Veghel. De vrouw is met vermoedelijk ernstig hoofdletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Eindhoven. Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

Aangehouden voor openstaand vonnis

Heesch De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 33-jarige man uit Den Bosch aangehouden omdat hij nog een vonnis open had staan voor 288 euro of 4 dagen vervangende hechtenis. De man lag te slapen in een auto op een parkeerterrein aan de A59. De aangehouden man kon niet betalen en is ingesloten.

Rijbewijs ingevorderd

Oss De politie heeft aan de Paalgravenlaan het rijbewijs ingevorderd van een 23-jarige man uit Uden. Hij reed rond met zijn mobiele telefoon in de hand. Bij navraag bleek dat hij zijn rijbewijs had moeten inleveren. Nu heeft de politie zijn rijbewijs ingenomen.

Verkeerscontrole

Oss Woensdagmorgen zijn op negen plaatsen in Oss, Nuland, Berghem en Heesch verkeerscontroles gehouden. Hierbij zijn in totaal 84 bekeuringen uit geschreven. Zo bleken 71 personen re zijn bekeurd, omdat ze geen autogordel om hadden. Acht bestuurders werden bekeurd omdat ze te hard reden en twee reden in verboden richting. Een bestuurder zat niet handsfree te bellen, terwijl een andere met een ongeldig rijbewijs reed. Een bromfiets had geen bromfietscertificaat.

Politie op zoek naar getuigen aanranding

Sint Anthonis De politie is op zoek naar getuigen van de aanranding van een 15-jarig meisje. Het meisje was in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 september op de Molenstraat in Sint Anthonis, waar ze een horecagelegenheid bezocht. Rond 01.00 uur die nacht ging ze een rondje wandelen in het centrum, eerste met enkele vrienden maar toen die terug naar het café gingen, alleen. Ter hoogte van de EDAH, vanaf de Zandseveldweg riep een man haar aan. Het meisje keek wel, maar reageerde hier niet op. Ze liep door, op weg terug naar het café waar ze eerder was. Een klein stukje verder zag ze plotseling de man die haar had aangeroepen voor zich staan. De man greep haar vast en duwde haar tegen de muur van de daar gevestigde praktijk van fysiotherapie. De man randde het meisje daar aan en betastte haar onzedelijk. Het betrof een man van ongeveer 35 jaar, dun postuur met een spits gezicht. Hij had bruin kort haar.

Op het moment van de aanranding liepen er verschillende mensen door de straat. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanranding. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Verdachten openlijke geweldpleging aangehouden

Oploo Naar aanleiding van een openlijke geweldpleging in de nacht van 10 op 11 juni op de Watermolenstraat in Oploo, waar een 18-jarige jongen uit Sint Anthonis het slachtoffer was, is een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek heeft erin geresulteerd dat 12 jongeren in de leeftijd van 15 tot 29 jaar uit Westerbeek Sambeek, Sint Anthonis en Oploo zijn aangehouden. Gebleken is dat de twaalf het slachtoffer toen hij weerloos op de grond lag hebben geschopt en geslagen. Ook de auto van het slachtoffer werd door hen flink beschadigd. Ondanks het vele geweld tegen het slachtoffer raakte deze slechts licht gewond. Een van de twaalf verdachten raakte zelf wel flink gewond. Bij het slaan van het slachtoffer brak hij zijn duim hij moest daarvoor worden opgenomen in een ziekenhuis.

De oorzaak van de openlijke geweldpleging ligt bij een kleine eerdere vechtpartij die avond met enkele jongeren uit Sint Anthonis. Daarbij raakte eveneens een persoon licht gewond.

Tegen de twaalf jongeren is proces-verbaal opgemaakt. Ze zijn allemaal weer in vrijheid gesteld en ze zullen zich later bij de rechter moeten verantwoorden.