Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM - 20 september 2006

Studio Brussel neemt format 3FM Serious Request over

De Belgische radiozender Studio Brussel adapteert het 3FM programmaformat Serious Request. 19 December gaan 3 Belgische dj's van Studio Brussel een glazen studio midden in de stad Leuven in en tot kerstavond 24 uur per dag live radio verzorgen voor een goed doel. Studio Brussel en 3FM bereikten hierover onlangs overeenstemming.

"Het is zeldzaam dat een radioformat wordt overgenomen", zegt Florent Luyckx, zendercoördinator van 3FM. "We hebben met Serious Request een concept ontwikkeld dat veel mensen bereikt, veel geld opbrengt voor goed doel en bovendien zes dagen lang 24 uur per dag hele leuke radio oplevert. Belangrijk is dat we door de samenwerking met Studio Brussel een veel groter draagvlak krijgen voor het probleem waarvoor wij aandacht vragen."

Music for Life

Met als programmanaam MUSIC FOR LIFE gaat Studio Brussel net als 3FM actie voeren voor de slachtoffers van landmijnen. Zij doen dat op dezelfde wijze als 3FM Serious Request: drie dj's sluiten zich zes dagen zonder eten op in een glazen studio midden in Leuven, verzorgen 24 uur per dag een radio-uitzending en proberen zoveel mogelijk geld bijeen te brengen voor de slachtoffers van landmijnen. Net als in Nederland kunnen Vlaamse luisteraars een plaat aanvragen waarbij ze doneren aan het goede doel. Studio Brussel gaat daartoe samenwerken met het Belgische Rode Kruis.

"Music for Life past perfect in onze missie om spannende en geëngageerde te radio maken", zegt Jan van Biesen, nethoofd van Studio Brussel. "De expertise en samenwerking met 3FM is een absolute bonus voor ons in dit ambitieuze project."

Serious Request

Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een specifiek goed doel. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio midden in Utrecht. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live-radio. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over het goede doel. De dj's roepen iedereen op om geld te doneren en daarbij worden bijzondere initiatieven gewaardeerd.

In 2004, het eerste jaar, haalde 3FM SERIOUS REQUEST ¤ 915.955,- op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2005 bedroeg het eindbedrag voor de ontheemde kinderen in Congo ¤ 1.203.549,-. Het Ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking doneerde daarnaast ¤ 1.000.000,-. Voor 3FM SERIOUS REQUEST 2006 is het doel: hulpverlening aan slachtoffers van landmijnen en steun aan het voorlichtingsprogramma van het Rode Kruis.

Zie voor de verantwoording van Serious Request 2005: www.3fm.nl