Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 20 september

BERGEN OP ZOOM, 20 september 2006

Bankpassen weg bij woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdagmiddag 19 september is er ingebroken in een woning aan de Vijverberg. Aan de achterzijde van de woning braken de daders een raam open Ze hebben de gehele woning doorzocht en een geldbedrag en enkele bankpassen weggenomen. Ook vonden ze de pincode van één van de passen. De daders namen vervolgens een aanzienlijk geldbedrag op van de rekening. De politie neemt aangifte op van woninginbraak en stelt een sporen- en een buurtonderzoek in.

Auto tegen boom na aanrijding

WOENSDRECHT: Een 26-jarige inwoner van Ossendrecht reed op dinsdagmiddag over de Postweg richting de Putseweg. Vanaf de Putseweg kwam een auto aangereden, bestuurt door een 38-jarige man uit Ossendrecht. De 26-jarige man verklaarde tegenover de politie dat dit voertuig richting aangaf richting de Postweg, maar rechtdoor reed. Er ontstond een aanrijding, waarna de 38-jarige man met zijn auto tegen een boom langs de weg reed. Hij liep verwondingen in zijn gezicht op. Zijn bijrijder, een 29-jarige vrouw uit Ossendrecht, liep mogelijk inwendig letsel op. In de auto bevond zich ook een babytje. Hun voertuig is door de brandweer opengeknipt. Het drietal is overgebracht naar het Franciscus Ziekenhuis. De 26-jarige man en zijn bijrijder (gegevens onbekend) bleven ongedeerd. De Koninklijke Marechaussee heeft na het ongeval gezorgd voor de afzetting van de weg. Na opruiming van het opengeknipte voertuig en het schoonmaken van het wegdek kon de weg weer worden vrijgegeven.

Vrouw loopt hersenschudding op bij ongeval

ROOSENDAAL: Op dinsdagmiddag gebeurde even na 17.00 uur een ongeval in de Sint Josephstraat. Een 67-jarige Roosendaalse fietste over de Valkenburgstraat en verleende bij de kruising met de Sint Josephstraat mogelijk geen voorrang aan een 76-jarige automobilist uit Roosendaal. Er ontstond een botsing, waarbij de vrouw met de fiets ten val kwam. Ze werd onderzocht door ambulancepersoneel en er werd een hersenschudding geconstateerd.

Computers gestolen bij bedrijfsinbraak

HOOGERHEIDE: De politie kreeg op dinsdagavond melding van een bedrijfsinbraak aan de Postweg. De daders hadden een ruit vernield en vervolgens meerdere computers en een flatscreen weggenomen. De politie zal aangifte opnemen van inbraak.

Inbreker neemt auto mee

HEERLE: Tussen dinsdagavond 22.30 uur en woensdagochtend 03.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Acacialaan. De daders vernielden een ruit aan de achterzijde van de woning en vonden eenmaal binnen de autosleutels. Met behulp hiervan namen de daders de bijbehorende auto weg uit de garage. Het gaat om een zwarte Citroën C5 met kenteken 73-SB-GN. De politie heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd en aangifte opgenomen.

Jongen mishandeld door bekenden

ROOSENDAAL: Op woensdagochtend is tussen 08.15 uur en 09.00 uur een jongen uit Wouw (leeftijd onbekend) mishandeld. De jongen fietste over de Norbartlaan, toen een bekende hem uitschold en tegen zijn fiets trapte, waardoor de hij viel. De jongen stond op en fietste verder. Even later kreeg hij een klap in het gezicht van een andere bekende en tevens bekende van zijn eerdere belager. Ook deze schold hem uit en spoot een brandende vloeistof in zijn ogen. De politie zal aangifte opnemen en stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

Vrouw betrapt inbrekers

ROOSENDAAL: Op woensdagochtend werd rond omstreeks 09.30 uur aangebeld bij een woning aan de Schuivenoord. De bewoonster kon op dit moment niet opendoen. Even later hoorde ze gerommel aan de achterdeur. Ze ging kijken en zag dat twee jongens probeerden de deur open te breken. De twee gingen er meteen vandoor. De politie heeft aangifte opgenomen van poging tot inbraak.

500 hennepplanten aangetroffen in woning

ROOSENDAAL: In een woning aan de Bilderdijklaan is op dinsdag een hennepkwekerij aangetroffen. Hierbij zijn 500 hennepplanten aangetroffen. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Het energiebedrijf is in kennis gesteld en heeft vastgesteld dat er geen sprake is van energiediefstal. De bewoonster van het pand was op het moment van aantreffen niet aanwezig. Zij zal later verhoord worden in verband met de kwekerij.

Man aangehouden voor mishandeling fietser

HUIJBERGEN: De politie hield op woensdag 20 september een 32-jarige man uit Huijbergen aan voor mishandeling. De man wordt ervan verdacht op vrijdagochtend 25 augustus een 15-jarige jongen uit Huijbergen te hebben mishandeld aan de Moerkantsebaan. Aanleiding voor de mishandeling was vermoedelijk dat de jongen te laat aan de kant ging toen de scooter wilde passeren. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Scooter doorgereden na ongeval

STEENBERGEN: Op dinsdagmiddag reed een 12-jarige jongen uit Steenbergen met een leeftijdsgenootje over de Halsterseweg, toen er een scooter passeerde. De scooter raakte met het stuur het stuur van de fietser en deze kwam hierdoor ten val. De scooter is vervolgens doorgereden. De fietser hield meerdere schaafwonden over aan de val. De politie neemt aangifte op van de fietser van doorrijden na een aanrijding.

Auteur: Inge Rijgersberg