Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 20 september 2006

Zaanstreek-Waterland, 20-09-2006

Met: diefstal speedboot, doodgeschoten man geen bekende politie, weinig hardrijders

Diefstal speedboot

Zaandam, dinsdag 19 september 2006, 16:34 uur.

Achter een woning aan de Westzijde werd het afgelopen weekeinde een polyester speedboot gestolen. Het 5.40 meter lange vaartuig lag afgemeerd aan een steiger in de Zaan en was met staalkabels en sloten vastgelegd. De boot voerde als merk General Marine en voerde als registratienummer 39-58-YE. De boot had een zwarte romp met chromen delen en een inbouwmotor van het merk Chevrolet.

Doodgeschoten man geen bekende politie

Zaandam.

De 42-jarige Zaandammer die maandagochtend 18 september werd doodgeschoten was geen bekende van de politie. De man kwam rond tien over half zeven uit zijn flatwoning op de straat Poelenburg en zou naar zijn werk gaan. Hij werd bij het portiek op de begane grond doodgeschoten. De Centrale Recherche doet een breed onderzoek naar de mogelijke achtergronden. Er is een uitgebreid buurtonderzoek gehouden en aan mensen die rond dezelfde tijd voorbij de plaats van het misdrijf kwamen werden vragen gesteld. Getuigen worden verzocht de Centrale Recherche van de politie Zaanstreek- Waterland te bellen via 0900-8844.

Drie alcomobilisten

Purmerend, 19-20 sept.

Tijdens een alcoholcontrole in Purmerend heeft de politie dinsdag en woensdag drie automobilisten aangehouden. Woensdagochtend vroeg liepen twee drankrijders tegen de lamp op de Laan der Continenten en de Walakker. Een 35-jarige man uit Amsterdam en een 23-jarige man uit Purmerend zaten beide met een slok op achter het stuur van hun auto. Op de Hoornselaan werd dinsdagavond een 49-jarige man uit de Middenbeemster aangehouden. Tegen alle drie de drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Koemarkt werden dinsdagavond 65 bestuurders gecontroleerd, niemand had (teveel) gedronken.

Te snel

Volendam,19 sept, 09:50-11:15 uur

Op de Dijkgraaf Poschlaan (50 km per uur) werd dinsdagochtend op snelheid gecontroleerd. Van de 437 bestuurders reden er 31 te snel. De hoogste snelheid bedroeg 80 km per uur.

Weinig hardrijders

Middelie, 19 sept, 09:40-11:35 uur

Op de Provincialeweg N247 hielden dinsdagochtend slechts negen bestuurders zich niet aan de toegestane snelheid van 80 km per uur. Van zo'n vijfhonderd voertuigen werd de snelheid gemeten.

Op de Middenweg in de Noordbeemster werd dinsdagochtend ook op snelheid gecontroleerd. Van de 1610 bestuurders trapten er 39 het gaspedaal te ver in. De hoogste snelheid bedroeg 105 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Zowel in Middelie als in de Noordbeemster werd het verkeer uit beide richtingen gecontroleerd.

44 km per uur te hard

Assendelft, 19 sept, 19:00-21:30 uur

Op de Nauernaseweg werd dinsdagavond een hoogste snelheid gemeten van 124 km per uur. Eén op de 25 bestuurders reed sneller dan de toegestane 80 km per uur. In totaal passeerden 440 voertuigen de radarauto van het verkeershandhavingsteam.

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk werd dinsdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 93 km per uur. Enkele tientallen bestuurders reden te hard terwijl van ruim tweeduizend voertuigen de snelheid gecontroleerd werd.