Datum: 20 september 2006

Leiden Politie onderzoekt mishandeling en belediging

De politie doet onderzoek naar de mishandeling en belediging van een 57 jarige buschauffeur uit Lisserbroek. De politie is daarbij op zoek naar getuigen die de politie met informatie kunnen helpen om het misdrijf op te lossen. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Leiden via 0900-8844. Het incident gebeurde op maandagavond 18 september rond 20.05 uur op het busplein van het Centraal Station. Er stapten zo'n 35 passagiers in de bus lijn 50 met bestemming Haarlem. Een 20 tot 21 jarige vrouw stapte als laatste in. Op het moment dat de chauffeur de deur achter haar sloot ontstak ze in hysterie en beledigde op luidde toon de chauffeur. De chauffeur opende op haar verzoek weer de deur, waarna ze aanstalten leek te maken om uit te stappen. Buiten sprak ze een onbekende man aan, stormde vervolgens weer naar binnen en begon op de chauffeur in te slaan. Twee mannelijke passagiers kwamen de chauffeur te hulp en zetten de vrouw uit de bus. Zij liep vervolgens om en door het geopende portiersraampje zag ze nog kans om enige tijd met kracht aan de arm van de chauffeur te gaan hangen. Vervolgens liep ze met de onbekende man weg. De buschauffeur deed aangifte maar had helaas geen namen van passagiers. De politie hoopt nu dat getuigen met belangrijke informatie voor het onderzoek zich melden.

Ter Aar Man gewond aangetroffen Een 47 jarige Duitse Pool is op maandag 18 september, rond 12.50 uur, gewond aangetroffen op het Oude Kerkpad in Ter Aar. De man had een flinke hoofdwond waarop de traumahelikopter werd ingeschakeld. De man is uiteindelijk per ambulance naar het LUMC gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. Uit het buurtonderzoek en de verklaringen van getuigen blijkt er vooralsnog geen sprake te zijn van een misdrijf. De politie zet het onderzoek voort.

Bodegraven Politie zoekt schennispleger

De politie is op zoek naar een man die woensdagmorgen 20 september rond 08.15 uur zichzelf aan het bevredigen was aan de Goudseweg. Twee medewerksters van een fastfoodketen zagen de man in de bosjes met zicht op het Nespad bezig. Op het tikken van de ruit liep de man weg en stapte in een groene auto en reed met hoge snelheid weg in de richting van het benzinestation. De politie is een onderzoek gestart.

Waddinxveen Politie doet onderzoek naar woninginbraak

De politie doet onderzoek naar een inbraak in een flatwoning aan de Nicolaas Beetslaan. De politie is daarbij op zoek naar getuigen die de politie met informatie kunnen helpen om het misdrijf op te lossen. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Waddinxveen via 0900-8844. De inbraak vond plaats op donderdag 14 september tussen 10.00 en 15.00 uur. Na het openbreken van een raam werd de woning doorzocht en werden paspoorten en identiteitskaarten gestolen.

Gouda Politie onderzoekt diefstal mobiel

De politie doet onderzoek naar de diefstal van een mobiele telefoon. Een 49 jarige man uit Gouda stond daar op maandag 18 september rond 08.30 uur mee in de hand bij een voetgangersoversteekplaats aan de Blekersingel toen de telefoon met kracht uit zijn handen werd getrokken door twee jongens op één scooter. De jongens reden er mee weg in de richting van de spoortunnel. De politie is op zoek naar getuigen die de politie met informatie kunnen helpen om het misdrijf op te lossen. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Gouda-Oost via 0900-8844.

Gouda Politie gaat streng optreden tegen parkeeroverlast

De politie gaat met ingang van zaterdag 30 september streng optreden tegen de parkeeroverlast aan de Sportlaan. In toenemende mate wordt daar op trottoirs en in groenstroken geparkeerd, hetgeen niet toegestaan is. De politie gaat dan ook vanaf die datum bekeuren. De politie heeft de aan de Sportlaan gevestigde sportverenigingen van het actieve handhavingsbeleid in kennis gesteld en de verenigingen gevraagd haar leden en bezoekers daarvan in kennis te stellen. De politie adviseert de autobezitters te parkeren op de parkeerterreinen en als deze vol zijn in de aangrenzende wijken te parkeren.

--- einde berichten ---


---

Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326 ---- --