Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/09/06)

OOSTERHOUT NB, 20 september 2006

Politie houdt man aan na binnendringen woning en slaan politieman

DONGEN: In de nacht van dinsdag 19 september op woensdag 20 september rond 00.10 uur meldde een passant, dat er werd gevochten op het Cimbaalpad. Toen twee politieagenten ter plaatse kwamen, zagen ze dat de ruit van de voordeur van één van de woningen aan het Cimbaalpad was vernield. Uit de bewuste woning kwam een 18-jarige man uit Dongen, die onder het bloed zat, gelopen. Een van de agenten hield deze man staande, terwijl de andere agent de woning binnen ging. In de woning trof de politieman de 19-jarige bewoner aan, die vertelde dat de 18-jarige man de voordeur had vernield en vervolgens de woning was binnengedrongen. In de woning zou de verdachte met de bewoner en een vriend van de bewoner op de vuist zijn gegaan. De 19-jarige bewoner wilde geen aangifte doen. Hij is ter plaatse door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen geholpen.
Buiten begon de verdachte moeilijk te doen tegen de politieagent die hem staande hield. Hij probeerde de agent in zijn gezicht te slaan, maar die kon de klap met zijn arm afweren. Daarna ging de verdachte er te voet vandoor in de richting van het Klinkerpad. Hij werd na een korte achtervolging tegen de grond gewerkt en aangehouden. Tijdens de rit naar het bureau beledigde en bedreigde de verdachte beide politiemannen. Ze deden hiervan aangifte.
De man is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Politie houdt man aan na billen tonen

RAAMSDONKSVEER: Dinsdag 19 september rond 16.45 uur hebben politiemensen op de Rembrandtlaan een 21-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden, die kort daarvoor zijn blote billen had getoond aan de agenten.
De politiemensen wilden een man, die zonder helm op een bromfiets reed, controleren. Toen een politieman op de Rembrandtlaan uit de politieauto was gestapt, verdween de bromfietser, een bekende van de politie, echter.
De politieman werd door iemand uit een groep jongeren, die in de gemeentetuin aan de Rembrandtlaan stonden, uitgescholden. Toen hij even later weer in de politieauto zat en de informatie over de bromfietser zonder helm noteerde, zag hij dat één van de jongeren twee keer zijn broek liet zakken en zijn billen aan de politiemensen toonde. Daarop is deze jongen, de 21-jarige inwoner van Raamsdonksveer, aangehouden terzake belediging van een ambtenaar in functie.
Tijdens de fouillering bleek bovendien dat de verdachte een gebruikershoeveelheid harddrugs (speed) bij zich had. Hiervan deed hij afstand. Hij bekende tijdens het verhoor de belediging en het bezit van de harddrugs. Tegen de man is vervolgens proces-verbaal opgemaakt.
Overigens kan ook de bromfietser, een eveneens 21-jarige inwoner van Raamsdonksveer, een boete tegemoet zien voor rijden zonder helm.

Politie onderzoekt diefstal uit sportcomplex

WAALWIJK: Dinsdag 10 september tussen 19.10 uur en 19.45 uur heeft er een insluiping plaatsgevonden in een sportcomplex aan De Gaard. De verdachte of verdachten wisten een onafgesloten kleedkamer binnen te komen en doorzochten daar de spullen van een aantal voetballers die aan het trainen waren. Daarbij werden onder andere mobiele telefoons buitgemaakt.
Eén speler, een 22-jarige Waalwijker, miste bij terugkomst in de kleedkamer zijn sleutelbos. Toen hij op het parkeerterrein controleerde of zijn auto er nog stond, bleek de auto te zijn gestolen. Het gaat om een zilvergrijze Opel Astra, voorzien van het kenteken 39-FR-XL. De man heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn auto. De auto is inmiddels internationaal als gestolen gesignaleerd.

Wijkagent betrapt venters

RIJEN: De wijkagent controleerde dinsdag 19 september in de Beatrixstraat twee mannen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan venten zonder vergunning.
Het tweetal, een 34-jarige Tilburger en een 37-jarige man uit Etten-Leur, wordt ervan verdacht op maandag 18 september en dinsdag 19 september huis-aan-huis kortingskaarten voor een bioscoop te hebben willen verkopen. Ze waren echter niet in het bezit van een gemeentelijke vergunning om te mogen venten / colporteren. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. De kortingskaarten die ze bij zich hadden, zijn in beslag genomen.

Man aangehouden na rijden onder invloed

GENDEREN: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van dinsdag 19 september op woensdag 20 september rond 01.15 uur in de Hoofdstraat een automobilist. Uit de blaastest bleek dat de automobilist, een 40-jarige inwoner van Genderen, teveel had gedronken. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat zijn ademgehalte 370 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien kreeg hij een rijverbod van 3 uur opgelegd.

Vrijwillige politie houdt verkeerscontroles

GIESSEN: Dinsdag 19 september hebben medewerkers van de vrijwillige politie een verkeerscontrole gehouden op provinciale weg N322. Daarbij zijn in totaal 14 bekeuringen uitgeschreven, voor onder andere rijden zonder autogordel en het voeren van onjuiste / geen verlichting.

Auteur: Leonie van Ooijen