Politie Midden- en West Brabant

District Breda woensdag 20 september

BREDA, 20 september 2006

Franse drugstoeristen aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.30 uur een 20-jarige Fransman uit Lomme en zijn 21-jarige vriendin uit Quievelon aangehouden nabij Hazeldonk. In hun auto werd totaal 240 gram hennep aangetroffen. Het tweetal mocht mee naar het bureau en na verhoor konden de Fransen met een dagvaarding weer naar huis.

Jongen (16) aangehouden na mishandeling

ETTEN-LEUR: De politie heeft dinsdagavond rond 20.30 uur een 16-jarige jongen uit Etten-Leur aangehouden. Hij sloeg eerder op de dag een evenoude plaatsgenoot in elkaar op een school aan de Don Boscolaan. De verdachte, die niet op deze school zit, verklaarde dat hij op die manier wraak wilde nemen op het slachtoffer dat zijn zusje zou hebben geslagen. het slachtoffer ontkent dat overigens. De verdachte is na verhoor op vrije voeten gesteld.

Dronken automobiliste rijdt tegen geparkeerde autos

BREDA: Een 47-jarige vrouw uit Breda is dinsdagavond rond 21.15 uur aangehouden op de Langendijk, omdat zij dronken achter het stuur zat. Een getuige had gezien dat de vrouw tegen twee geparkeerde autos reed en vervolgens wegliep. Hij belde de politie. De vrouw blies op het bureau 840 ug/l, goed voor een rijverbod van 10 uur. Ook werd haar rijbewijs ingevorderd. Na verhoor kon de vrouw naar huis. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poolse dakloze zorgt voor overlast

BREDA: De politie heeft dinsdagavond rond 22.30 uur een 49-jarige Pool zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde op de Nieuwe Huizen. De dronken man lag daar op straat en was luidruchtig. Omwonenden belden de politie. De Pool kon zich niet identificeren bij agenten die ter plaatse kwamen. De verdachte is woensdag met twee bekeuringen (openbare dronkenschap en geen identiteitsbewijs) weggestuurd.

Insluiper steelt laptop en ketting

BREDA: Een bewoner van de Middellaan heeft aangifte gedaan van insluiping. De vriendin van de man verliet dinsdagmiddag de woning waarvan nog een raam aan de voorzijde openstond. Toen de man zelf tegen de avond thuiskwam, zag hij dat zijn studeerkamer overhoop was gehaald. Hij mist een laptop en een gouden ketting. De politie adviseert om altijd, ook overdag, de woning goed af te sluiten.Dus ramen en deuren dicht en de voordeur ook daadwerkelijk op slot om te voorkomen dat inbrekers via de brievenbus gaan hengelen.

Auteur: Andre van den Hul