Ingezonden persbericht


Nederlands Handbal Verbond vindt partner voor opleidingsinstituut op Papendal

NHV vindt hoofdsponsor voor HandbalAcademie

OOSTERBEEK - Het Nederlands Handbal Verbond heeft een hoofdsponsor gevonden voor de HandbalAcademie, die op maandag 4 september op het nationale sportcentrum Papendal van start is gegaan. Tijdens het door sportkoepel NOC*NSF georganiseerde open huis op donderdag 21 september zal de naam van de nieuwe NHV-partner bekend worden gemaakt en de overeenkomst met het bedrijf worden bekrachtigd.

Met de HandbalAcademie zet het Nederlands Handbal Verbond de volgende stap in de verdere professionalisering van de organisatie. Na het behalen van de historische vijfde plaats tijdens het laatste WK in Rusland kan bondscoach Sjors Röttger zich de komende drie jaar fulltime met handbal bezig houden. Vervolgens vond het NHV vlak voor het Holland Toernooi van 2005 in kredietverstrekker AFAB een nieuwe hoofdsponsor voor de nationale dames- en herenselectie.

Het door NOC*NSF geadopteerde plan moet voor het NHV een basis leggen voor een permanente plaats aan de wereldtop. Het open huis op Papendal begint komende donderdag om 12.30 uur met een presentatie van Ben Spaai, topsport directeur van het NHV. Daarna zal de nieuwe hoofdsponsor van de HandbalAcademie bekend worden gemaakt. Het opleidingsinstituut van het handbalverbond gaat de naam van deze nieuwe partner dragen.


---