Ingezonden persbericht


Software AG benoemt Erik van Rikxoort tot nieuwe managing director

Nieuwegein, 20 september 2006 - Software AG Nederland heeft Erik van Rikxoort per 1 september aangesteld als managing director. In deze rol is Van Rikxoort verantwoordelijk voor het bepalen van de strategie van de organisatie, de sales en het uitbouwen van het partnerkanaal.

Van Rikxoort gaat leiding geven aan de gehele Nederlandse organisatie. Hij wordt verantwoordelijk voor het positioneren van de Software AG-producten in de markt, zoals de complete SOA-suite 'crossvision'. Zijn belangrijkste doelstellingen voor het komende jaar bestaan uit het verhogen van de naamsbekendheid en het realiseren van meer groei. Bovendien wil Van Rikxoort met zijn ruime werkervaring de banden met het indirecte verkoopkanaal verder aanhalen en professionaliseren.

Van Rikxoort brengt meer dan twintig jaar ervaring in de ICT-sector met zich mee. Voordat hij in dienst kwam bij Software AG, was hij managing director bij Sitel. Onder zijn verantwoordelijkheid zijn de omzet en het aantal medewerkers van Sitel aanzienlijk gestegen. Voor Sitel heeft hij vijf jaar bij Compuware gewerkt. In eerste instantie als senior sales en de laatste paar jaar als country manager voor de afdelingen Products en Professional Services. Nog eerder werkte hij als global accountmanager voor Equant IS.

Erik Van Rikxoort licht zijn keuze voor Software AG als volgt toe: 'Ik zie volop kansen voor Software AG omdat SOA's steeds vaker worden toegepast. De vraag hiernaar zal de komende jaren aanzienlijk gaan stijgen, omdat SOA-oplossingen de ICT-voorzieningen flexibeler maken en de kosten van toekomstige aanpassingen verminderen. De aanpak van Software AG met de nieuwe productlijn crossvision spreekt mij erg aan en ik zie het als een grote uitdaging om de positie van Software AG in de markt te verstevigen. Het samenwerken met partners geeft ons extra openingen in de markt. Daarom zie ik er erg naar uit om samen met partners klanten te voorzien van de professionele oplossingen van Software AG.'

Een foto in hoge resolutie van Erik van Rikxoort is op te vragen via aleksandra@eigen-zinnig.nl

Over Software AG
Software AG levert een volledig portfolio van producten en diensten om een Service Oriented Architecture (SOA) IT-infrastructuur te realiseren. Dit portfolio is gebaseerd op meer dan 35 jaar ervaring in high-performance databases, applicatieontwikkelgereedschappen en integratietechnologieën. Software AG maakt een procesgedreven integratie mogelijk door het moderniseren van legacy systemen en het verschaffen van real-time inzicht in strategische bedrijfsinformatie. Software AG helpt haar klanten om concurrentievoordeel te behalen door het realiseren van flexibele bedrijfsprocessen die zijn gebaseerd op snelle en makkelijke integratie van de bestaande IT-hulpmiddelen.

Software AG heeft meer dan 2.700 werknemers in dienst, verdeeld over vestigingen in 70 landen. Software AG's producten en oplossingen vormen de basis voor bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Darmstadt, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2005 boekte Software AG een omzet van 438 miljoen Euro. Meer informatie over Software AG treft u aan op www.softwareag.nl.

Contact
Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Aleksandra Andjelic
PR-adviseur
Tel: +31 6 24 24 56 79
aleksandra@eigen-zinnig.nl