Rememory.nl biedt hulp bij geheugenverlies


VUGHT, 20060920 -- Meer dan de helft van de Nederlanders (8,6 miljoen) fotografeert met een digitale camera en vertrouwt daarmee zijn dierbare herinneringen toe aan een geheugenkaart. Steeds meer mensen worden dan ook vroeg of laat geconfronteerd met de risico's van digitale opslag. Een onbedoelde "delete" of een stroomstoring in de camera kan de geheugenkaart plotseling onleesbaar maken of foto's doen verdwijnen. Vaak een enorme teleurstelling, gezien de onschatbare waarde die foto's kunnen hebben. Rememory.nl biedt hulp bij deze vorm van geheugenverlies.

In de meeste gevallen blijkt namelijk dat de foto's met de juiste apparatuur, kennis en software nog teruggevonden kunnen worden op de kaart. Op het Internet zijn hiervoor talloze oplossingen te vinden. Herstelsoftware, variërend van professionele pakketten tot soms gratis programma's, kan uitkomst bieden, maar een verkeerde aanpak kan het probleem ook groter maken dan het al is. De minder ervaren computergebruiker kan zich wenden tot bedrijven die gespecialiseerd zijn in dataherstel. Doordat deze bedrijven zich vooral richten op zakelijke klanten, blijkt dit laatste meestal een kostbare oplossing.

Rememory.nl richt zich specifiek op gebruikers van digitale camera's die hun foto's kwijt zijn door een onleesbare of gewiste geheugenkaart en die het niet aandurven zelf aan de slag te gaan met dataherstel. Het bedrijf onderscheidt zich door juist voor deze groep mensen een snelle en toegankelijke service te bieden. Binnen enkele dagen na ontvangst van de geheugenkaart wordt deze samen met een CD met de herstelde foto's teruggestuurd. Er wordt gewerkt op basis van no cure, no pay. Geen herstel betekent dus ook geen kosten.

Indien u meer informatie wenst, dan vindt u deze op www.rememory.nl.