Checkit Live Search top 10: nieuws augustus


NIJMEGEN, 20060920 -- Deze maand heeft Search Engine Mediabureau Checkit (www.checkit.nl) in samenwerking met Live Search de meest gezochte nieuwsitems via live.nl uit augustus op een rijtje gezet. Ondanks het extreem natte weer in deze maand werd er veel naar zomerse onderwerpen gezocht.

1. Fitnesscentrum
2. Hypotheek
3. VN resolutie
4. Dieet
5. Belastingdienst
6. Vacatures
7. Hittegolf
8. Mariska Hulscher
9. Vliegtickets
10. Occasions

Tijdens de hittegolf van juli kwamen veel mensen blijkbaar tot de conclusie dat hun zomerse kledij een wat strakker lijf vereiste dan dat ze op dat moment hadden. Zoektermen als `fitnesscentrum' en `dieet' waren vorige maand veel gezochte items bij MSN Search.

Tijdens het natte weer in augustus toen veel mensen binnen bleven werd er erg veel gezocht naar populaire onderwerpen als `vacatures', `vliegtickets' en `occasions'. Deze zaken hebben op internet de afgelopen paar jaar een hoge vlucht genomen ten opzichte van de offline markt en er is erg veel concurrentie. Het is voor deze branches dan ook belangrijk om zich van concurrenten te onderscheiden en om goed vindbaar te zijn bij zoekmachines.

Tot slot is op plaats 8 Mariska Hulscher terug te vinden. Albert Verlinde liet zich in RTL Boulevard weinig vleiend over haar uit nadat ze haar huwelijk met Ary Schouwenaar, regisseur van RTL Boulevard, had laten sponsoren en na twee maanden al een scheiding aanvroeg.

Sinds deze maand heet de MSN Search top 10 de Live Search top 10. Live Search vervangt MSN Search en is in Nederland te vinden op www.live.nl (de startpagina van Live Search), de MSN portal en alle overige Windows Live- en MSN-diensten.

De Live Search top 10 wordt maandelijks samengesteld uit de top 1000 zoekresultaten van Live Search. Lees ook de vorige Live Search top 10 van juli. Of bekijk alle edities van de Checkit Live Search top 10 om een interessant beeld te krijgen van de `Zeitgeist'.

Checkit B.V. is een Search Engine Mediabureau dat zorgt dat organisaties op internet vindbaar zijn en blijven. Checkit biedt de top 500-organisaties van Nederland een compleet dienstenpakket aan waarmee ze hun vindbaarheid op internet kunnen optimaliseren. Checkit is specialist en marktleider in Nederland op het gebied van Search Engine Marketing. Kijk voor meer informatie op http://www.checkit.nl

Checkit