AKO opent winkel op Rotterdam Airport


ROTTERDAM, 20060920 -- AKO zal nog dit najaar een winkel openen in het luchthavengebouw (landzijde) van Rotterdam Airport. AKO, sinds 1929 reeds op luchthaven Schiphol actief, verbreedt hiermee haar winkelactiviteiten op Nederlandse luchthavens.

AKO zal de winkel op Rotterdam Airport volgens het beproefde "kiosk" concept uitvoeren; binnen de circa 40m2 vloeroppervlakte vindt de consument straks op de luchthaven een uitgebalanceerd aanbod van kranten, tijdschriften, boeken, wenskaarten, alsmede tabak, frisdrank, zoetwaren, loterijen en service artikelen zoals strippenkaarten. De winkel zal worden uitgevoerd in de nieuw ontwikkelde AKO winkelformule, zoals deze in de recent geopende vestiging te Noordwijk voor het eerst is gepresenteerd.

Luchthaven Rotterdam Airport bestaat eind 2006 maar liefst 50 jaar. Jaarlijks maken ruim 1,2 miljoen reizigers gebruik van de lijndiensten en vakantievluchten die vanaf Rotterdam vertrekken. Rotterdam Airport is hiermee de grootste regionale luchthaven van Nederland.

Gezien de constante groei van het aantal reizigers, alsmede de ontwikkeling van nieuwe kantoorgebouwen op het luchthaventerrein, is voor AKO de tijd rijp om haar activiteiten op luchthavens uit te breiden naar Rotterdam. Voor Rotterdam Airport betekent de nieuwe winkel een verdere uitbreiding van de dienstverlening aan de steeds toenemende aantallen passagiers, bezoekers en medewerkers van de luchthaven.

AKO richt zich met haar vestigingsbeleid op vervoersknooppunten en stedelijke hightraffic locaties. Zo exploiteert de winkelketen inmiddels 15 winkels op luchthaven Schiphol en 27 winkels op de NS treinstations. Ook opende AKO deze zomer een kiosk in de terminal van de veerdienst naar Ameland. In totaal heeft AKO ruim 80 vestigingen door het hele land met ruim 650 medewerkers. AKO maakt deel uit van het mediaconcern Audax, gevestigd in Gilze.