AvantGarde wint Dutch Editorial Awards


AMSTERDAM, 20060920 -- Bij de uitreiking van de eerste Dutch Editorial Awards (DEA) op 9 september jl., heeft modeglossy AvantGarde twee van de acht prijzen in de wacht gesleept.

In de categorie Mooiste Cover - waarvoor ook Jackie, Elle, Link en Linda werden genomineerd - won AvantGarde een award voor de cover van september 2006. `Deze cover heeft een internationale uitstraling. Een unieke productie, met een internationaal topmodel als Lily Cole in een eigen Nederlandse productie,' aldus het juryrapport.

De tweede award ontving AvantGarde in de categorie Mooiste Sieradenserie, een fotoshoot uit mei 2006. `In deze productie krijgen sieraden alle aandacht. De serie is mooi, intrigerend en stijlvol,' was het commentaar van de jury.

De Dutch Editorial Awards is een initiatief van samenwerkende organisaties uit de mode- en beautybranche. Doelstelling: het bewustzijn voor het uiterlijk vergroten onder consumenten. De media worden hierbij als een belangrijk instrument beschouwd. Het collectief ontwikkelde eerder ook het televisieformat van Looking Good.

De jury van de Dutch Editorial Awards bestond uit drie toonaangevende fashion & beauty editors: Michou Basu (De Telegraaf), Karin Kuijpers (Algemeen Dagblad) en Kim Querfurth (Spits!).

AvantGarde is een uitgave van Audax Publishing, een dochteronderneming van mediaconcern Audax. Audax Publishing geeft naast AvantGarde een grote variëteit aan publiekstijdschriften uit: Glossy, Diva&Donna, Vriendin, Weekend, Aktueel Sportief, Stars, Girlz!, HP/De Tijd en AvantGardeMen.