Reed business information

Reed Business Information neemt verrassende invalshoeken voor thema Arbeidsvoorwaarden op Personeel & Salaris Vakdag

Van Gouden Handdruk tot vraagtekens bij de Collectieve Zorgverzekering

Sprekers onder anderen Ben Tiggelaar - 'Dromen, Durven, Doen' en Joep Schrijvers - 'Hoe word ik een rat'

Reed Business Information, onderdeel van Reed Elsevier en uitgever van Aanspraak en P&O actueel organiseert op woensdag 20 september de Personeel & Salaris Vakdag, voor salarisadministrateurs, P&O functionarissen en HR-managers. Centraal thema is arbeidsvoorwaarden. Een onderwerp dat door de sprekers en experts van verrassende invalshoeken wordt voorzien.

Jurgen Stoffer, uitgever Human Resources van Reed Business Information: 'Dat het thema Arbeidsvoorwaarden zeker niet saai hoeft te zijn, zal blijken tijdens de Personeel & Salaris Vakdag. Ik ben er trots op dat we een aantal zeer aansprekende namen en absolute autoriteiten op het vakgebied bereid hebben gevonden te spreken tijdens het congres. We rekenen erop dat zij het nodige stof doen opwaaien en interessante discussies uitlokken. Voor de deelnemers is er volop keuze in het workshop-programma, die ook weer geleid worden door echte professionals in de materie.'

Aansprekende namen
Ben Tiggelaar bijvoorbeeld, de schrijver en trainer die vanaf 1999 met maar liefst drie verschillende boeken op nummer 1 in de managementboeken-toptien stond. Zijn laatste boek heet Dromen, Durven, Doen. Tijdens de P&S Vakdag zal Tiggelaar zich weer op zijn bekende bevlogen manier storten op het verklaren van menselijk gedrag, verandering en groei.

Mans Kuipers, arbeidsvoorwaardenspecialist bij Ernst & Young Belastingadviseurs en partner bij de specialistengroep Human Capital, grijpt de Miljoenennota voor 2007 aan als uitgangspunt, omdat die een groot aantal interessante aandachtspunten zal hebben voor salarisadministrateurs en medewerkers P&O. De beloofde administratieve lastenverlichting en de ontwikkelingen rond Walvis, Paarse Krokodillen, nieuwe wetgeving rond loon in natura en de sociale zekerheid.

Jan Kuipers, directeur van FranklinCovey Benelux. FranklinCovey werd opgericht door Stephen Covey, beroemd van zijn bestseller 'The 7 habits of highly effective people'. Jan Kuipers spreekt over 'Medewerkers als middel of mens?' en illustreert zijn verhaal op een smakelijke manier.

Vincent van Dijk, directielid van Schouten Zekerheid Employee Benefits, verwoordt de gedachte van veel P&O'ers als het gaat om de collectieve zorgverzekering: 'Was ik er maar nooit aan begonnen'. De nieuwe zorgverzekeringswet heeft geleid tot chaotische taferelen. Maar het kan ook anders!

Verwende werknemers
Joep Schrijvers, auteur van o.a. 'Hoe word ik een rat', vindt dat werknemers nog steeds te soft worden aangepakt. Hij beschrijft medewerkers als 'bange, opportunistische en calculerende wezens, die meer met hun volgende baan bezig zijn dan met hun werk'. Joep Schrijvers schudt de boel wakker en door te claimen dat 'om de ouderwetse ideale medewerker terug te krijgen, je meer moet doen dan een beetje met de arbeidsvoorwaarden prutsen'. Over wat die arbeidsvoorwaarden dan op kunnen leveren heeft ook Jaap Peters, organisatieactivist en auteur van het Managementboek 2006 'De Intensieve Menshouderij', duidelijke ideeën. Peters vergelijkt de hedendaagse werknemer met een plofkip: 'De plofkip wil uit zichzelf niet meer bewegen, haar arbeidsvoorwaarden zijn zo perfect dat zij denkt dat het voer vanzelf naar haar toekomt.'

Wil je van die verwende medewerkers af, dan weet Gouden Handdruk specialist Marius Winter raad. Hij spreekt over de nieuwe, soberder WW, die op 1 oktober a.s. van kracht wordt. Marius Winter gaat ook in op de veranderde fiscale behandeling van ontslagvergoedingen. Wat riskeert de werkgever als hij niet op de (fiscaal) juiste wijze afscheid neemt van personeel?

De Personeel & Salaris Vakdag staat onder voorzitterschap van Maria Henneman, oud hoofdredacteur van Netwerk en verslaggever en presentator bij het NOS-Journaal. De dag vindt plaats in Theater Orpheus in Apeldoorn op 20 september. Opgeven voor de Vakdag kan via www.ps-vakdag.nl/


---


Noot voor de redactie (