P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

Woensdag 20 september 2006
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentatoren Dieuwertje Blok, Francisco van Jole en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.

---

Hommage aan Ognjen Jeremic - Van 22 september t/m 1 oktober vindt in een woonhuis in Amsterdam de tentoonstelling 'Hommage aan Ognjen Jeremic' plaats. Zijn tekeningen weerspiegelen zijn fascinatie voor de natuur en pre-historische en niet-Westerse culturen. Te gast zijn organisatoren van de tentoonstelling, Tera Fopma en Jelena Popadic.

Theatergroep Parels - Theatergroep Parels voor de Zwijnen speelt van 19 t/m 23 september de voorstelling 'Leve ik', geïnspireerd op Kasimir en Karoline, een volksstuk van Horvath. Te gast is theatermaakster Saskia Huybrechtse.

30 Plannen voor een beter Nederland - Schooluitval, slechte publieke dienstverlening, gebrek aan onderling respect, uitzichtloze armoede: hoe kunnen we deze sociale problemen het beste aanpakken? Op deze vraag probeert het boek '30 Plannen voor een beter Nederland' van Yvonne Zonderop en Krijn van Beek antwoord te geven.

De vaste onderdelen

Buitenlandse correspondenten - De Amerikaanse journalist Douglas Heingartner komt afwisselend met enkele collega's (onder andere uit Duitsland en Frankrijk) praten over LLiNKe thema's in de actualiteit.

Teun van der Keuken - In deze uitzending bespreekt Teun de eerste duurzame, tropische garnalenkwekerij in Europa opgezet, in de Maasvlakte in Rotterdam.

Live-muziek - Samen met drummer Leon Schmitz en bassist Peter Akkerman brengt zanger en liedjesschrijver Daan Hofman dit seizoen een reeks eigenzinnige theaterliederen op de planken. 'Tranefanfare' is een persoonlijk liedjesprogramma; een wereld waarin tekst, muziek en performance samenkomen en melancholie doorklinkt, maar levenslust de boventoon voert.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.

---

EINDE PERSBERICHT