Politie Groningen

Woensdag 20 september 2006

Provincie Groningen, 20-09-2006

Kropswolde: vrouw komt onder wals

Een 72-jarige vrouw uit Kolham is dinsdagmiddag op de Woldweg in Kropswolde om het leven gekomen. De vrouw fietste over het fietspad. Zij is door onbekende oorzaak gevallen en vervolgens onder de wals terecht gekomen. De wals werd bestuurd door een 51-jarige man uit Rutten. De wals was even voor het ongeval bezig geweest met het asfalteren van fietspaden in het naastgelegen Gorechtpark. Aan het eind van de werkzaamheden, moest de wals op een dieplader gezet worden. Hiervoor reed de wals achteruit, waarbij de gevallen fietsster niet is gezien. De vrouw overleed ter plaatste aan haar verwondingen. De weg is enige uren afgesloten geweest.

Volgens getuigen reed op het moment van het ongeval een nog onbekende automobiliste met een kind op de achterbank langs. De inzittenden van deze auto kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp of de politie voor nazorg.

Harkstede: automobilist rijdt door tuin

Een 61-jarige automobilist uit Harkstede is dinsdagavond door een tuin aan de Benningweg in zijn woonplaats gereden. Hoewel het tuinhek behoorlijk wat schade opliep, is de man doorgereden. De eigenaresse van de tuin, zag de betrokken auto later elders in Harkstede geparkeerd staan. De politie is naar de automobilist gegaan en heeft de man aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

De Wilp: hennepkwekerij opgerold

In een woning aan de Dwarsstraat in De Wilp is dinsdag een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof ongeveer 400 planten/stekken aan. De hennep en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, filters en ventilatoren zijn in beslag genomen en in overleg met de officier van justitie vernietigd. Ook werd elektriciteit langs de meter afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Wedde/Veelerveen: visserijcontrole

De politie heeft aan de Wedderbergen in Wedde en aan de Tijdensweg in Veelerveen vissers gecontroleerd. Hierbij zijn drie bekeuringen uitgeschreven. Eenmaal was de visser niet in het bezit van een visakte en eenmaal werd met een kleine vergunning gevist met drie hengels. Een derde visser kreeg een bekeuring voor het gebruiken van een kruisnet. Het net is in beslag genomen.

Warffum: rijbewijs ingevorderd

Een 44-jarige automobilist uit Winsum moest dinsdagochtend op de N363 bij Warffum zijn rijbewijs inleveren. Hij werd geklokt op een snelheid van 148 km/uur, terwijl de maximum toegestane snelheid daar 80 km/uur is. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Scheemda/Veendam: voertuigen te zwaar beladen

De politie heeft dinsdag bij Scheemda en Veendam gecontroleerd op het laadvermogen van voertuigen. Drie personen waren in overtreding. Op de A7 bij Scheemda bleek de vrachtwagen van een 41-jarige chauffeur uit Ulrum 10% te zwaar te zijn, namelijk 55.000 kg in plaats van 50.000 kg. Eveneens op de A7 bij Scheemda vervoerde een 46-jarige vrachtwagenchauffeur uit Finsterwolde een lading met een gewicht van ruim 37.000 kg. Zijn maximale laadvermogen was 28.000 kg, een overschrijding 32,7%.

Op de Adriaan Tripweg in Veendam reed een 63-jarige automobilist uit Hoogezand met een aanhanger. De aanhanger bleek bij controle 1020 kg te wegen. Het maximum toegestane gewicht was 700 kg, een overbelading van 36%.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag op meerdere locaties een snelheidscontrole gehouden.

Winsumerweg (N361) in Groningen: aantal geregistreerde voertuigen: 2735, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 103 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Friesestraatweg in Groningen: aantal geregistreerde voertuigen: 1893, aantal overtredingen: 29, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Provincialeweg N360 in Ten Post: aantal geregistreerde voertuigen: 727, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 197 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Hoofdweg in Kolham (N986): aantal geregistreerde voertuigen: 597, aantal overtredingen: 68, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Rijksweg N33 in Wildervank: aantal geregistreerde voertuigen: 1394, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 111 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Hoofdweg (N986) in Scharmer: aantal geregistreerde voertuigen: 657, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 80 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.