Politie Twente

Persberichten Politie Twente 20 september 2006

Automobilisten onder invloed

Hengelo, Oldenzaal en Wierden

In de nacht van dinsdag 19 op woensdag 20 september stelde de politie bij drie automobilisten alcoholgebruik vast.

Hengelo

De politie controleerde op woensdag 20 september om 02.30 uur op de Bornsestraat in Hengelo een automobilist. De agenten constateerden alcoholgebruik bij de bestuurder, een 25-jarige man uit Helmond en hield hem aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,33 promille.
De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op.
(06-120226)

Oldenzaal

Op woensdag 20 september werd bij de politie overlast gemeld bij een café aan de Langestraat in Oldenzaal. De overlast bestond uit het trappen en plassen tegen de cafédeur. De agenten zagen in de directe omgeving van het café twee mannen lopen en spraken hen aan. Het betroffen een 19- en een 26-jarige Oldenzaler. De mannen ontkenden de overlast.

De agenten herkenden de twee mannen echter als de mannen die zij kort voor de melding hadden zien rijden. Daarbij hadden zij de 26-jarige achter het stuur gezien. De agenten constateerden alcoholgebruik bij de 26-jarige en verzochten zijn medewerking aan een blaastest. De 26-jarige weigerde dit, waarop hij werd aangehouden.
De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 0,74 promille. De verdachte kon met een transactie het bureau weer verlaten.
(06-120228)

Wierden

Op de Dokter GH Beensweg in Wierden controleerde de politie een 51-jarige man uit Wierden in zijn auto. Ook bij deze automobilist constateerde de politie alcoholgebruik en hield zij de man aan. De ademanalyse aan het bureau lukte niet, waarna een bloedproef werd afgenomen.
De politie maakt proces-verbaal op.
(06-120217)

Automobilist verliest controle over het stuur en ramt tegenligger

Hoge Hexel

Een 21-jarige man uit Nijverdal reed op dinsdag 19 september omstreeks 12.25 uur met zijn auto over de Piksenweg in Hoge Hexel. Hij reed in de richting van Hoge Hexel, toen hij in een bocht naar rechts met zijn wielen in de rechter berm kwam.
Door een stuurcorrectie schoot de auto vervolgens de weg weer op en schoot door naar de linker weghelft. Daar ramde de auto met de rechter zijkant een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Hengelo.
Bij de aanrijding raakte de 34-jarige vrouw gewond, waarop zij naar het ziekenhuis werd overgebracht en opgenomen. De 21-jarige bleef ongedeerd.
Beide auto's waren totaal vernield en werden afgesleept. De politie maakt proces-verbaal op van de aanrijding.
(06-119955)

Vijf schoten op woning drie hennepplantages aangetroffen

Enschede

Nadat er werd gemeld dat er schoten waren gehoord ontdekten politiemensen vijf gaten van schoten in een ruit van een woning. In de woning troffen de politiemensen drie hennepplantages en een persoon die werd aangehouden.

Dinsdagavond 19 september om ongeveer 23.45 uur werd gemeld dat in de omgeving van de Pathmossingel hoek Emmastraat in Enschede schoten waren gehoord. De melder vertelde er nog bij dat het ook wel om vuurwerk kon gaan.
Politiemensen stelden in de omgeving een onderzoek in en ontdekten dat er vijf keer was geschoten op een woning aan de Pathmossingel. Een vijftal inslaggaten van schoten werden in een voorruit van de woning aangetroffen. In de woning was op dat moment alles donker en op aanbellen en bonzen op deuren en ramen werd niet gereageerd.

Direct werd de woning afgezet en werd een onderzoek ingesteld door de technische recherche. Een aantal zaken, waaronder enkele hulzen, werden veiliggesteld.
Met toestemming van de officier van justitie werd daarop aan de achterzijde van de woning een ruitje vernield en werd de woning betreden. In een van de slaapkamers op de eerste etage werd een man aangetroffen midden tussen een in werking zijnde hennepplantage. Ook op een tweede slaapkamer en op een kamer op de 2e etage werden hennepplantages aangetroffen.

Hierop werd de man, een 40-jarige Hengeloër, i.v.m. het aantreffen van de plantages voor de opiumwet aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten.

In de loop van woensdag de 20e september zullen de aangetroffen plantages worden geruimd. Naar het schieten op de woning wordt een verder onderzoek ingesteld.
(06-120222)

Buurman aangehouden na mishandelen buurvrouw en haar dochter

Haaksbergen

Een 33-jarige inwoner van Haaksbergen is aangehouden omdat hij zijn buurvrouw en haar dochter zou hebben geslagen.
Omstreeks 13.20 uur werd dinsdagmiddag de 19e september bij de politie gemeld dat er problemen waren bij een woning aan de Kortenaerstraat in Haaksbergen. In een van de woningen werden een 55-jarige bewoonster en haar 29-jarige dochter aangetroffen die verwondingen aan het gezicht hadden. Beiden verklaarden dat ze door een buurman waren geslagen en hiervan aangifte wilden doen.
Hierop is de 33-jarige buurman aangehouden en meegenomen naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van de dinsdag is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld.
(06-119950)

Monique Oude Wolbers en Jan Camphuis: 053-4555588

---- --