Gemeente Langedijk


20 september 2006

Website Dorpsgericht Samenwerken online!

De tien wijken van het pilotgebied hebben op de website ieder hun eigen domein. In dat domein is ruimte voor nieuws, foto's, activiteitenagenda's, contactgegevens, maar ook voor oproepen. Knalgeel, groen, oranje en paars, de website blinkt uit in knallend kleurgebruik en alle onderdelen hebben daardoor een vrolijk uiterlijk.

website

De website is een initiatief van het dorpsplatform Noord- en Zuid-Scharwoude. De website wordt onderhouden door twee webmasters. Zij ontvangen de bijdragen van de afzonderlijke wijken en plaatsen deze op de goede plaats. Iedere wijk heeft een webredacteur die de teksten en foto's aanlevert. De webredacteuren zorgen ervoor dat de site goed gevuld blijft met informatie.

De website is niet alleen bedoeld om u te informeren. Ook het bewandelen van de omgekeerde weg is mogelijk. Via de website kunt u namelijk zelf de dorpsplatformleden van de verschillende wijken laten weten wat u bezig houdt, u kunt vragen stellen en natuurlijk uw mening geven over de website. Zo kunt u op uw beurt de leden van het dorpsplatform informeren. De website is op die manier een middel om interactief met elkaar te communiceren. Bent u niet zo digitaal? Dan kunt u natuurlijk de dorpsplatformleden ook op straat of telefonisch aanspreken. Een overzicht van de leden treft u eens in de zoveel tijd aan in deze gemeentekrant.

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat er over uw wijk te vinden is op de website? Of naar de foto's? Wilt u zich laten verrassen door de informatie over uw wijk? Oordeelt u zelf over de kenmerken van de site en neem eens een kijkje op www.dgslangedijk.nl.