Ingezonden persbericht


De Bonte Bodes van Telfort brengen sms tot leven
Sms'jes worden persoonlijk, zingend, galopperend of duikend afgeleverd

Amsterdam, 7 september 2006 - Sms is één van de succesproducten van het jarige Telfort, dat deze herfst 10 jaar bestaat. Telfort presenteert daarom als eerbetoon aan de sms en ter gelegenheid van haar verjaardag eenmalig de 'Bonte Bodes'. Op 21 september aanstaande zullen deze persoonlijke sms-koeriers kriskras door Nederland 10 sms-berichten afleveren en voordragen. Iedereen in Nederland kan haar of zijn sms'je opgeven op www.telfort.nl/bontebodes.

10 jaar geleden kende niemand dit mobiele tekstfenomeen. Je moest bellen, een kaartje sturen of stiekem een briefje in een jaszak stoppen om een boodschap over te brengen. Anno 2006 worden er in Nederland ruim 900.000 sms'jes per dag verstuurd. Soms zakelijk, soms lief, soms raar, soms grappig.

Telfort doet op donderdag 21 september oude tijden herleven. Nederland moet op die dag niet raar opkijken van een Prins op het Witte Paard, die galopperend een (sms-)bericht ergens in Nederland gaat afleveren. Of een Brandweervrouw die met een vuurvast bericht ervoor zorgt dat men ergens een situatie weer 'brand meester' wordt. Of de Kikvorsman die vanuit de diepe Hollandse wateren een waterdicht bericht aflevert.

Wie op een ludieke wijze zijn of haar bericht wil laten afleveren, heeft nu de kans! Naast de eerder genoemde Bodes kan er ook gekozen worden voor een oosters tintje met de Chinese Draak, of voor de emotievolle Opera-diva. Of leent het bericht zich meer voor een stoere Rocker of is het bericht juist beestachtig voor de lieve Gorilla? Dat kan ook. Als de boodschap bezorgd moet worden door een ander type Bode, dan mag die gewoon verzonnen worden. Daar doen we niet moeilijk over.

Vanaf vandaag tot en met zondag 17 september kunnen de deelnemers hun bericht achterlaten op www.telfort.nl met daarbij het verhaal achter de sms. De jury kiest er vervolgens 10 bijzondere berichten uit.

Op 21 september zullen alle Bonte Bodes tegelijkertijd vertrekken vanuit Amsterdam, waar een speciale Bonte Bodes Bus ze naar het Centraal Station zal brengen. Onderweg zullen zij enkele malen stoppen. In de bus is plaats voor enkele vertegenwoordigers van de media en/of fotografen.

10 jaar Telfort
In het kader van haar 10-jarig bestaan organiseert Telfort diverse acties en activiteiten voor iedereen. Het eerste ludieke evenement is al geweest, namelijk het Telfort Nederlands Kampioenschap SMS. Ook wordt er binnenkort onder meer een wedstrijd voor de bovenbouw van lagere scholen georganiseerd met als thema ''Ben jij ook in oktober jarig? Doe dan mee en maak kans op een schaatsles van Team Telfort voor jouw hele klas'. Deze en diverse andere activiteiten worden aangekondigd via de speciale website www.tienjaargoedvoormekaar.nl.

Noot voor de redactie (