Gemeente Zoetermeer

Wethouder en Portefeuillehouder geven aftrap voor Schoolbrengdag

Tijdens de Week van de Vooruitgang (16 t/m 23 sept.) worden diverse evenementen en activiteiten georganiseerd in Zoetermeer. Een daarvan betreft de Schoolbrengdag op donderdag 21 september. Aan deze regionale actie doen meer 50 scholen mee. Zoetermeer geeft de aftrap die wordt verricht door portefeuillehouder Haaglanden, Pieter van Woensel en de wethouder verkeer Zoetermeer, Pieter Smit.

Rond 08.15 uur fietsen de portefeuillehouder en de wethouder per bakfiets naar school De Buut, Lijnbaan 317 (Noordhove), Zoetermeer. Hier geven zowel de Wethouder als de Portefeuillehouder een toespraak over het halen en brengen naar school en delen stickers uit aan de kinderen die meegefietst hebben.

Doel van deze actie is het geven van publiciteit aan de Schoolbrengdag regionaal en de bewustwording van ouders over de halen en brengen problematiek; bewust maken van de ouders van de Buut over de voordelen van het naar school brengen op de fiets of lopend i.p.v. de auto

De week van de vooruitgang heeft als doel het beperken van de groei van het autoverkeer en het aandragen en tonen van goede alternatieven. Het Europees thema voor dit jaar is: klimaat. Zoetermeer speelt hier op in door extra aandacht te geven aan de luchtkwaliteit, onder het motto: vooruit voor schone lucht!