Gemeente Geldrop-Mierlo



BRABANTS VEILIGHEIDSLABEL VOOR ST. JOZEFSCHOOL

Donderdag 21 september vierde de St. Jozefschool in Geldrop dat de school het Brabants Verkeersveiligheids Label (BVL) heeft behaald. In aanwezigheid van wethouder Wil Maasakkers reikte de BVL-adviseur van de provincie, Theo Beks, het label uit. Natuurlijk werd het uitreiken van het label uitgebreid gevierd!

De statistieken tonen aan dat het aantal jeugdige verkeersslachtoffers nog steeds te hoog is. Eind 1996 is daarom het BVL-project van start gegaan op initiatief van de provincie. Het is een paraplu-project waarin scholen samenwerken met de gemeente, politie en particuliere verkeersveiligheidsinstellingen, zoals 3VO. De doelstelling is om de verkeersveiligheid voor jeugd in Brabant te vergroten. Educatie, verkeersouders, praktisch onderwijs en samenwerking spelen hierbij een belangrijke rol.

In Geldrop-Mierlo doen alle basisscholen mee aan het project. Door deelname aan het project tonen scholen hun verantwoordelijkheid voor de veiligheid van scholieren en geven zij gestructureerd aandacht aan verkeersveiligheid. De gemeente geeft graag haar medewerking aan het project.

FEEST OP SCHOOLPLEIN
Om 09.00 uur hadden alle kinderen van de St. Jozefschool zich verzameld op het schoolplein. Het plein was, speciaal voor de uitreiking van het BVL, ingericht als verkeersplein. Alle kinderen hadden `verkeersbordkronen' op en de meesten hadden geschminkte verkeersborden op hun wangen. Wethouder Maasakkers én Theo Beks complimenteerden de school met het vele werk dat ze hadden verricht. Na de uitreiking van het BVL zongen de kinderen een speciaal lied en fietsten feestelijk uitgedoste leerlingen over het `verkeersplein'. Het was een groot feest!