Gemeente Harenkarspel


20-09-2006
Wethouder bezoekt actiedag obs De Torenven

Wethouder Rob Heijmans van gemeente Harenkarspel brengt op donderdag 21 september 2006 om 8.30 uur een bezoek aan openbare basisschool De Torenven aan de Dorpsstraat 54 in Warmenhuizen. De kinderen van de school zullen de wethouder uithoren over: waarom het beter is voor kinderen en hun omgeving als zij lopend of op de fiets naar school komen. En ze voelen de wethouder aan de tand over geplande veranderingen in de verkeerssituatie rondom de school. Een leerling van groep 5 zal vervolgens aan de wethouder uitleg geven over het schoolproject 'de groene stappen'.

Het bezoek van de wethouder vormt het startmoment van de actiedag "Op voeten en fietsen naar school" die de Torenven organiseert in het kader van de landelijke actie 'Week van de Vooruitgang'. In deze week wordt gevraagd of de mensen zuiniger willen rijden, de auto eens willen laten staan en in plaats daarvan de fiets, bus of trein te nemen. De bedoeling van de actie op De Torenven is dat de ouders en kinderen de hele week lopend op fietsend naar school komen. In aanwezigheid van de wethouder zullen schoolteam en leerlingen tevens de aandacht vestigen op het thema van dit jaar: Oversteken!

Gekoppeld aan deze actie besteedt De Torenven tevens aandacht aan het klimaat en de jaarlijkse klimaatvergadering van de Verenigde Naties in Nairobi. Onder andere in de groepen 4 en 5 gaan de kinderen hiervoor 'groene voetstappen' verzamelen. Meer informatie hierover is ook te vinden op de site www.klimaatverbond.nl]