Ingezonden persbericht


persbericht

STEELCASE KRIJGT "POLLUTION PREVENTION AWARD"

Amerikaanse National Pollution Prevention Roundtable eert Steelcase voor haar innovatieve stappen tegen milieuvervuiling

Amsterdam Zuidoost, 21 september 2006 -- Steelcase Inc. (NYSE: SCS), wereldwijd markleider in de kantoormeubelindustrie, maakt bekend dat het de "Most Valuable Pollution Prevention Award" heeft ontvangen van de National Pollution Prevention Roundtable (NPPR), de grootste Amerikaanse organisatie gericht op het tegengaan van milieuvervuiling. NPPR reikte de prijs aan Steelcase uit naar aanleiding van haar 2006 Environmental Report, dat erkend werd als een opmerkelijk en innovatief initiatief tegen milieuvervuiling.

Het 2006 Environmental Report van Steelcase gaat verder dan de traditionele aanpak van de diverse milieu-initiatieven van de onderneming. Elk initiatief is bedoeld om een voortdurende bijdrage te leveren aan bescherming van het milieu dankzij duurzaam ontwerp. Het 2006 Environmental Report vraagt aandacht voor het voorkomen van milieuvervuiling in de meubelindustrie door het beschrijven van de chemische samenstelling van de gebruikte materialen, begrip voor de levenscyclus van de producten en het Steelcase Environmental Partnership-programma.

"We zijn trots op het krijgen van zo een prestigieuze erkenning voor ons 2006 Environmental Report. Het is een weerspiegeling van onze betrokkenheid bij het milieu en van onze wens dat onze medewerkers, onze producten en processen een zinvolle invloed hebben op onze planeet, nu en in de toekomst," zegt Allan Smith, vice president, global environmental strategy and programs, Steelcase.

De NPPR juryleden baseerden elke nominatie op vijf criteria: innovatie, meetbare resultaten, overdraagbaarheid, betrokkenheid en optimalisatie van de projectvoorwaarden. Voor publicaties en rapporten zoals het 2006 Environmental Report van Steelcase werd ook gelet op de vraag hoe de kandidaten kijken naar milieubescherming en of zij zich bekommeren om gezondheid en milieu.

"Steelcase is een van de toonaangevende partijen op het gebied van meubelontwerp die niet leidt tot vervuiling," zegt de NPPR. "Het doet ons plezier het 2006 Environmental Report van Steelcase te kunnen honoreren met een Most Valuable Pollution Prevention Award. Het is een goed beschreven documentatie over Steelcase's betrokkenheid bij milieubescherming."

De Most Valuable Pollution Prevention Awards zijn onderdeel van de National Pollution Prevention Week, die loopt van 18 tot 24 september 2006.

Kijk voor meer informatie over de betrokkenheid bij het milieu van Steelcase of het lezen van het 2006 Environmental Report op http://www.steelcase.com

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2006 was ongeveer $2,9 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 900 locaties, hebben fabrieken op meer dan 35 locaties en ongeveer 14.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS.

Voor meer informatie en hoge resolutie afbeeldingen voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T 020 421 0565

F 020 638 8417

E Margriet@l-dj.nl

Participant van Deloitte Fast 50, www.fast50.nl