Politie Hollands Midden

Datum: 21 september 2006

Noordwijkerhout Onder invloed rijden De politie heeft woensdagavond 20 september rond 23.40 uur aan de Bronsgeesterweg een 22 jarige automobilist uit Noordwijkerhout aangehouden. Dit kon omdat een weggebruiker de politie belde dat een voor hem over de Provincialeweg N206 rijdende auto nagenoeg de hele weg nodig had. De agenten stelden drankgebruik vast. De politie liet een bloedproef van hem afnemen omdat zijn ademanalyse niet slaagde. De politie stelde vast dat het niet de eerste keer was dat de Noordwijkerhouter voor dit feit was aangehouden. Op 17 juli en 8 oktober van 2005 werd bij hem respectievelijk 500 en 720 ug/l ( limiet 220 ug/l) vastgesteld. Tevens bleek dat hij dezelfde avond rond 23.00 uur tegen een tuinmuur van een woning aan de Havendwarsstraat was gereden en daar schade had veroorzaakt. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en het doorrijden na aanrijding.

Lisse Aanhouding verdachten bedreiging en diefstal scooter De politie heeft woensdagavond 20 september rond 21.20 uur in Lisse twee 15 jarige jongens afkomstig uit Lisserbroek en Lisse aangehouden. Hun aanhouding volgde nadat een 42 jarige man uit Sassenheim de politie meldde dat hij in een brandgang aan de Grevelingenstraat met een steekvoorwerp bedreigd was. Dit gebeurde nadat hij achter een scooter aanging waarvan hij dacht dat het om de scooter van zijn zoon was die zondag 17 september in Sassenheim gestolen was. De twee jongens op de scooter probeerden via de brandgang te ontkomen maar reed zich daar klem. Eén van de jongens rende weg. De ander kon door de Sassenheimer beetgepakt worden. Vervolgens zag hij dat deze iets uit zijn zak haalde wat leek op een mes en daarmee in zijn richting dreigde. De man liet hem daarop los en de jongen rende weg. De scooter bleek niet de in Sassenheim gestolen scooter te zijn maar een in Hoofddorp gestolen scooter. De politie heeft het voertuig inbeslaggenomen. De politie wist de beide jongens later op de avond alsnog aan te houden. Beiden zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Motorrijder onderuit

Een 24 jarige motorrijder uit Den Haag is in de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 september gewond geraakt toen hij onderuit ging. De Hagenaar reed van de Lammenschansweg in de richting van de Europaweg/Rijksweg A4. In de bocht verloor hij de controle over de motor waardoor de motor is gaan schuiven. De motor liep lichte schade op. De Hagenaar werd met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Leiden Politie onderzoekt vechtpartij

De politie stelt een onderzoek in naar een vechtpartij tussen drie mannen. In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 september ontstond om nog onduidelijke reden ruzie in een woning in Leiden Noord tussen een 43 jarige Leiderdorper en een 47 jarige Leidenaar. De zoon des huizes werd wakker toen er een kast sneuvelde en ging naar beneden. Daar mengde hij zich in het gevecht tussen de twee mannen. Het gevecht zette zich vervolgens buiten voort. De ingeseinde politie hield korte tijd later de drie personen aan. De politie moet de personen nog horen.

Alphen a/d Rijn Vrouw breekt enkel Een 71 jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn heeft woensdagavond 20 september rond 20.15 uur tijdens de Jaarmarkt haar enkel gebroken bij een geval van 'pure pech'. De vrouw stond op de Castellumstraat nabij de Julianastraat toen een politiepaard daar onrustig werd van een groep luidruchtige jongelui. Het paard deed een stap opzij en trapte daarbij met één van zijn achterbenen in het wiel van een half op de grond liggende fiets en raakte daarin verstrikt. Het paard wilde het lostrappen, maakte daarbij een draai waarbij de fiets de vrouw raakte. Door de schrik sloeg het paard kort op hol. De politieruiter wist het dier echter weer snel onder controle te krijgen. De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis.

------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------------


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --