Gemeente Wageningen

Nieuwe Gemeente Archivaris benoemd

Het College van B&W van Wageningen heeft de heer P.M. (Bob) Kernkamp benoemd tot nieuwe Gemeente Archivaris van Wageningen. De heer Kernkamp volgt Cees Gast op die per 1 november 2005 met pensioen ging.

Met de benoeming keert de heer Kernkamp terug op het 'oude nest'. In de periode 1989-1991 liep de heer Kernkamp tijdens zijn opleiding tot archivaris stage bij het Gemeente Archief in Wageningen. Na de stage bleef hij nog enige tijd als vrijwilliger in Wageningen werkzaam alvorens via het Ministerie van VROM en de gemeente Zaanstad nu terug te keren naar Wageningen.
Met de heer Kernkamp beschikt Wageningen straks over een ervaren Gemeente Archivaris die het belang van samenwerking tussen de historische instellingen die Wageningen rijk is en het Gemeente Archief als belangrijke factor ziet om de rijke historie van Wageningen te bewaren en uit te dragen. Zijn kennis en ervaring met het digitaal beschikbaar stellen van materiaal zal voor het Wageningse archief in de toekomst een belangrijke bijdrage leveren tot het doel de historie van Wageningen uit te dragen.
De heer kernkamp treedt op 1 november 2006 in dienst. Sinds 1992 is de heer Kernkamp werkzaam als Archivaris bij het gemeentearchief Zaanstad.